Как душите на децата избират своите майки

дете

От древни времена хората са се интересували от карма, съдба, минали животи, прераждания, съществуване на нещо преди и след смъртта. Някои са скептично настроени към тези научно недоказани явления, а други вярват, че има нещо по-голямо и велико от самите нас.

Много разпространено е вярването, че детето може да избере родителите си преди да се е родило и се насочва към тях чрез своята душа и енергия.

Езотеристите вярват, че хората сами избират своя път и дори майката, която ще му дари живот. Ето няколко истории, които говорят в полза на това твърдение.

“Приготвях обяд и тъй като не исках детето ми да скучае или да върши бели през това време, реших да му дам кутията с всички стари семейни снимки. И ето – тича 3-годишният ми син с една черно-бяла фотография, на която съм аз като малка с майка ми (тя почина преди раждането на сина ми) и казва:

– Мамо, а аз те помня съвсем ясно – тук си със зелена рокля! И си закъсняла за автобуса!.

Аз се вцепених и попитах, откъде знае всичко това? От баща си ли, от някой друг наш близък? А синът ми продължи:

– Тогава те видях отгоре, на мен ми показаха и ми казаха, че ти ще бъдеш моя майка.

След този отговор, жената пита познати и непознати, дали са чували за подобно явление, за това чудо, което с нищо не може да си обясня. И се оказва, че не само нейното дете помни живота си преди раждането:

„Моя приятелка ми разказа как наскоро нейната дъщеричка й съобщила: “Мамо, а дядо, онзи с рижата брада, ви праща поздрави и ми каза, че се моли за вас!”. Дядо с рижа брада – това бил прадядото на моята приятелка, когото тя била виждала като много малка, а единствената черно-бяла снимка, жената съхранявала в стар албум. Дъщеря й никога не била виждала този албум, а после, в разговор между двете станало ясно, че момиченцето се е “срещало” със своя починал пра-пра-дядо преди идването си на бял свят“.

Друга майка споделя, че 4-годишната й дъщеря разказала: “Когато ме изпратиха в твоя корем, долетя ангел и ми каза, че мен ще ме кръстят на една много добра леличка, която ще ми помогне”. Момиченцето не знаело, че когато майка й била бременна (малко преди да роди), се подхлъзнала и паднала на улицата, а непозната жена й помогнала, отвела я в болницата и останала, докато не се изяснило, че всичко е добре. Маша била кръстена именно на тази добра жена.

Навярно най-впечатляващата история е за момиченцето Катя, което едва на 2 години и половина, казало на родителите си, че заедно с нея, още две момчета са избрали същите родители. Но на едното, не са му позволили да избере тези майка и баща, а на второто са му казали да се подготвя. Година по-късно, майката на Катя направила спонтанен аборт и изгубила детето. А след още 2 години, на бял свят се появило здраво момченце. Предсказанието на малката им дъщеря се сбъднало.

За кармата и прераждането

Прераждането е основна концепция в различни духовни и религиозни традиции. То е повече или по-малко централно понятие в основните индийски религиозни учения като индуизъм, джайнизъм, сикхизъм, будизъм. Идеята е фундаментална и за някои гръцки философи и религии, особено в питагорейството. Среща се и в ученията на келтските друиди, и по-късно при взаимстващите от източната философия теософия и спиритизма. Среща се и в някои малки общества по света, например в Сибир, Южна Африка, Северна Америка и Австралия. Прераждането не се среща като концепция в Християнството, юдаизма и исляма, макар че някои техни разновидности или секти поддържат идеята за него – напр. катарството, кабала, друзите, розенкройцерите и т.н.

Според закона на кармата, настоящето е следствие от миналото и причина за бъдещето. Така че от това как ние сме се разпореждали с плодовете на своята досегашна дейност, зависи нашето бъдеще. Душата се въплъщава, за да се усъвършенства и да натрупва опит в нашите груби материални условия.

Morkadis

Но трябва да се знае, че принципът на съществуване на Земята  е любов. Обичайте този свят, и той ще ви отговори със същото. Много е добре, когато за да постигне тази истина, на човек му помагат родителите.

Душа, която е вършила в последната си инкарнация малко добри дела, може да е незряла (зелена). Съдбата й  – непланирана бременност, с която е неизвестно как ще постъпят.

В случай, че душата е духовно еволюирали и е натрупала Благочестие, тя сама може да възпитава бъдещите си баща и майка.

Докато душата е извън тялото, тя ясно знае, че иска да е в семейство, където ще и се осигурят всички условия за опознаване на света, и в което тя ще може да бъде щастлива. Ако родителите все още не са в състояние да и осигурят тези условия, тя им устройва различни изпитания за издръжливост.

Душата задължително ще иде в семейство, в което съпрузите приемат всички пристигащи, молят я да дойде при тях, обещават да обичат и да приемат детето такова, каквото бъде.

С много души имаме кармични връзки, които ни събират от живот в живот, като често разменяме ролите си. Може да сме родители сега на тези, които някога са били наши родители. Или да сме имали съвсем друг вид взаимоотношения, които се нуждаят от точната корекция на безусловната любов, на която се учим с нашите деца. Сигурно е едно – детето, което идва в семейството ни, носи душа, с която се познаваме отпреди. Идването на тази душа е свързано с нашата собствена еволюция и развитието е взаимно.

инфо: pik.bg

Вижте още:

Децата в прекалено чисти домове боледуват по-често

Дънов ни съветва как да кръстим децата си, за да са щастливи! Вижте тайните на имената!

Как родителите намаляват интелигентността на децата

Детето е учителят и кармата на родителите

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.