Кои находки се считат за щастливи

късмет

“Някой губи, а някой намира“ – се пее в една известна песен. Не просто така хората губят, и не просто така нещо намират.Има много поличби за намерените вещи. Ако някои находки привличат лош късмет, има и такива, които обещават щастие и много късмет.

Какви находки, според народните поверия, обещават късмет?

Четирилистна детелина

Да се намери детелина с четири листа е на голям успех. Според поверията, когато я намерите, е необходимо да си намислите едно желание и да я изядете. В много страни, четирилистната детелина символизира не само късмет, но и защита. Така че ако искате, от тази находка можете да си направите добър талисман.

Камък с дупка

Камъни с дупка в средата, се считат за много щастлива находка. Знаете и поговорката, че малката капка пробива камъка. Камък с дупка е пряко доказателство за това. Дълго време водните капчици милиметър по милиметър са пробивали дупка в камъка, като при това са му придали и голяма сила. Какво да правим с такъв камък? Можете да си пожелаете нещо и да хвърлите камъка в някакъв водоем. А може да го носите със себе си като щастлив талисман.

Перо

Ако намерите перо от птица – чакайте радостно събитие. Важно е да се обърне внимание на цвета на перото. Ако е бяло, щастливото събитие ще се случи в личния ви живот, ако е тъмно – в пари или работа.

Също така си спомнете и приказката за Жар – Птица и нейните магически пера и ще разберете какво да правите с тази щастлива находка.

Пирон

Да се намери стар ръждив пирон винаги е било смятано за много добър знак. Ако намерите стар пирон в земята пред дома си, занесете го в къщата – защото, най-вероятно, той има защитна сила и ще бъде в състояние да спаси дома ви от неприятности и катастрофи.

Портфейл

Има много поличби, свързани с намирането на пари и портмонета. Има версии, че да се намерят пари – е лоша поличба, има и такива, които твърдят обратното. Във всеки случай – да се намерят пари, особено в портфейл, е много добър знак, който обещава много бързи промени в живота.

Помислете за това – колко често вие и вашите познати или приятели са намирали портфейли и пари на улицата? Разбира се, не всеки ден! А това ви се е случило! Само че да взимате за себе си такава находка не бива – защото парите не са ваши, и, най-вероятно, някой сега ги търси.

Най-доброто решение е или въобще да не пипате такава находка с ръце, или да я занесете там, където собственикът и може бързо да я намери. По този начин Вселената показва, че в живота ви започва нещо невероятно, положително, че в живота ви са възможни чудеса и приятния събития. Трябва само да повярвате!

инфо: drugitenovini.com

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.