Куриоз: Питон попадна в капана на собствената си кожа (ВИДЕО)

5

Змиите растат през целия си живот. Тъй като кожата им отеснява те регулярно я сменят. Това обаче съвсем не е лесно. Когато най-горният слой кожа е готов да падне, змията започва да си трие главата в остри ръбове, за да може да се измъкне от кожата, започвайки от главата.

Че в този процес нещо може да се обърква показва видеото на Alice Springs Reptile Centre в Австралия от 15 юни т.г. В кадрите се вижда питон (стимсон), заключен в собствената си кожа. Старата кожа образува затворен пръстен, от който животното не може да излезе.

„Това прилича на кормило“, написаха хората от Центъра в страницата си във Facebook. “Отдавна работим със змии, но досега не сме виждали такова нещо.” Видеото е изгледано стотици хиляди пъти.

Центърът за земноводни Alice Springs е специализиран в отглеждането на местни видове, също и в улавянето на отровни змии за частни цели. Питон вид стимсон може в редки случаи да достигне дължина до 140 см, но в повечето случаи достига до около 80 см. Този вид е разпространен в цяла Австралия и се храни с дребни животни и птици.

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

ОТКРИХА ОГРОМНА ВКАМЕНЕНА ЗМИЯ БЛИЗО ДО КЪРЖДАЛИ
5 ОТРОВНИ ЖИВОТНИ, КОИТО МОГАТ ДА СПАСЯТ ЖИВОТА ВИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.