Леонардо да Винчи има живи наследници

леонардо

Макар и науката дълго да смяташе, че геният Леонардо да Винчи няма потомци с неговия ген, истината се оказва съвсем друга според изследователите Агнес Сабато и Алесандро Вецози.

Двамата италиански учени са отрили потомци на великия учен и художник, чиято родова история може да се проследи с 15 поколения назад.

Няма как да се изследват останките на Да Винчи, който е починал в Амбоаз, Франция през 1519 година, защото те са изчезнали безследно по време на религиозните войни.

За историка Агнес Сабато и специалиста по история на изкуството Алесандро Вецози семейството на ренесансовия гений е оставило следа.

Проучването е отнело много време и усилия, споделя Вецози, директор на Музео Идеале Леонардо да Винчи, пред Discovery News.

В хода на изследването са проверени документи и гробове както във Франция, така и в Испания, но в крайна сметка се разбрало какво се е случило със семейството на Леонардо, след като той напуска родния си град.

Вецози и Сабато са идентифицирали преки наследници на рода, които са деца на бащата на Леонардо – флорентинския правен нотариус Сер Пиеро да Винчи.

Значението на нашето откритие се състои в това, че учените може би ще успеят да идентифицират ДНК от Леонардо 15 поколения по-късно, смята Везоци.

Изследователите ще обявят имената на живите наследници на пресконференция, насрочена за края на тази седмица, когато ще се отбележи и 564-ия рожден ден на Леонардо да Винчи.

В изявлението си учените казват, че някои от имената ще успеят да изненадат цял свят.

На 15 април се навършиха 564 години от рождението на един от най-великите умове, раждали се някога. Да Винчи е автор на емблематични за изкуството произведения като картината Мона Лиза и фреската Тайна вечеря.

Той е предсказал появата на летателните апарати, бойните машини, водолазната екипировка и парашута. Направил е и редица медицински открития чрез дисекции на трупове.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

ПРОРОЧЕСТВАТА НА ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.