Българите се смятат за едни от най-суеверните националности. Често смесваме традиции и суеверия в ежедневието си, като основно в тях присъстват различни съставки, с които приготвяме храната си. Всички знаем за силата на чесъна против магии или влиянието на яйцето върху нашето общо състояние. foodpanda подбра в какви суеверия присъстват, основните хранителни съставки.

1. Чесън – в сватбения си ден булките носят скилидка чесън, като се вярва, че това ще я спаси от зли очи и урочасване на семейния и живот.

2. Яйце – когато ни боли глава, често вечер преди сън чукваме яйце в купа с вода, за да разберем дали това състояние не се дължи на направена магия.

3. Магданоз – смята се, че ако искате бързо да забременеете, трябва да посъдите магданоз в градина или в саксия и да се грижите за него с внимание и любов.

4. Кафето – знаете че, то е основен метод за гадаене. Има вярване, че ако разлеете кафе и то се стече по стените на чашата, ще ви чака дълго пътешествие.

5. Хляб – всички сте чували, че хляб не трябва да пада на земята, да се изхвърля в боклука или да се обръща на обратната страна, защото това ще донесе болести и нещастие във вашия дом

6. Сол – ако смятате, че сте станали жертва на лошо влияние, трябва да хвърляте три пъти сол зад гърба си.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook