Най-невероятният масонски кладенец на света! (СНИМКИ)

27-метрова постройка, която поразително прилича на кула, но… построена наопаки. Легендите гласят, че този кладенец, който е част от замъка Кинта да Регалейра в Синтра, е бил построен от масоните за техен обред на приемане на братството.

Построяването на този кладенец е продължило цели 12 години, и в архитектурният му стил присъстват хиляди детайли от езотеричния и окултен свят, които всеки посетител би забелязал и на които би се възхитил.

Кулминационната точка на кладенеца е неговото дъно, на което в мрамора са втъкани Масонски и Розенкройцерски символи.

Кладенецът, в цялата си прелест и мистика, е служел за иницииране на новодошлите братя.

Още от отварянето на каменната въртяща се врата и спираловидната стълба новопристигащият в братството, бъдещ масон, изминава 9-те пръстена (етажа), което се символизира в пречистването на човешката душа от смъртните грехове или деветте кръга на ада.

Самият тунел е построен на принципа на единството на противоположностите: небе и преизподня, ад и рай, нашият рационален свят и мистичното пътуване в световете на душата.

Когато пътешественикът се спуска в кладенеца, с всяко стъпало го обгръща все по-дълбок мрак и само компасът на дъното, нарисуван над кръста на рицарите тамплиери, който винаги сочи на изток, му напомня, че човек винаги се стреми към светлината.

инфо: pochivka.blitz.bg

Вижте още:

Свастиката – прокълнатия символ на щастието

Любопитни факти за масоните

10 велики хора на изкуството, които са били масони

Червените масони

Парижките потайности – Парижката Света Богородица

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.