Най-опасните и мистериозни числа

Числото 13 се смята за едно от най-опасните. Ето кои са останалите:

Числото 13 се смята за едно от най-опасните в нумерологията. Какво се крие зад това число?

Вероятно няма човек, който да не си е мислил, че нещо лошо може да му се случи, когато види числата 13 и 666. Изглежда всички обичат числото 7. Но всъщност какво се крие зад тези числа? Наистина ли има смисъл да се страхуваме от тях, да ги избягваме или, напротив, да ги обичаме?

Загадката за числото 13

Петък 13-ти – на този ден всички се опитват да не планират неща, които по някакъв начин могат да нарушат спокойствието им. Според статистиката повечето инциденти стават на този ден. Може би, разбира се, всичко е заради самия петък: края на работната седмица притиска и отпуска всички едновременно, така че хората губят контрол, отпускат се твърде много. Така или иначе, 13 е наистина решаващо число. Нека си припомним най-известната история: последната вечеря, на която са присъствали 13 души (включително Исус), завършва с екзекуцията на Христос. Компаниите от 13 души често предпочитат да наемат четиринадесетото лице.

Мистичното число 666

Числото 666 се счита за числото на Дявола. В откровението на Йоан Богослов то е наречено „числото на звяра“. Човечеството толкова много мрази и се страхува от числото 666, че небостъргачите на много градове по света нямат 66 етаж, а 67-ият се нарежда веднага след 65-ия.

Но може би най-интересният и плашещ е фактът, че интернет се счита за дело на Дявола, тъй като числото 666 се приписва на декодирането на буквите www. Разочароващо е, разбира се, да се разбере, че всеки ден използваме дара на Антихриста, дори и сега, докато четем тази статия.

Щастливото число 7

Когато говорим за числото 7 се сещаме за седем ноти, седем цвята на дъгата, седем дни, през които Господ е създал света, седем тайнства, седем дара на Светия Дух. От друга страна, има седем смъртни гряха, но това е единственото изключение от правилото.

Числото 7 е свещено в много религии и хората всъщност обичат това число. Между другото, има проучвания, според които човек може да си спомни само седем нови неща, например, седем нови думи на чужд език. Оказва се, че не само нашата психика, но и мозъкът обича това число и му се доверява.

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.