Намериха мумиите на алпинисти, изчезнали преди 59 години

мумия

В Мексико са намерен мумиите на алпинисти, изчезнали прези 59 години. Лошото време и чупливостта на мумиите пречат на спасителите да ги транспортират за провеждане на експертизи.

Сега те обмислят как да ги изтеглят нагоре, без са ги повредят, защото с времето са станали толкова крехки, че биха могли да се разбият дори при по-лек допир, съобщава lifenews.ru.

Мумиите са на алпинисти, покоряващи вулкана Орисаба в Мексико. Спасителите са ги намерили на триста метра от пика. Телата са били на около сто метра едно от друго.

До този момент са открити две мумии, макар да има информация, че групата е била от трима души.


Мексиканските власти съобщават, че от момента, в който бе разпространена информацията за находката, с тях се опитват да се свържат от целия свят. Потърсили ги хора от Испания, Германия и други държави, които предполагат, че намерените тела са на техни роднини, изгубени преди много години. Местните чиновници обаче твърдят, че според предварителната информация алпинистите са граждани на Мексико.

В най-скоро време трябва да проведена експертиза на парчета от дрехите, а също и да се вземе ДНК за анализ, който да даде отговор на много въпроси.

инфо: vsekiden.com

Вижте още: 

ТАРИМСКИТЕ МУМИИ КРИЯТ ТАЙНИ ОТПРЕДИ 2000 ГОДИНИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.