Направете си теста на Сонди и разкрийте тъмната си страна

сонди

Тестът е създаден от унгарския психиатър Леополд Сонди и чрез него може да извадите наяве това, което потискате в подсъзнанието си. Психолозите го наричат нашата тъмна страна, защото комбинира качества, които не искаме да притежаваме, но те са в нас.

За да разберете какви неприятни черти се крият във вашето подсъзнание, погледнете снимката и изберете изображението на човек, който провокира най-силно отвращение и страх във вас.

Тестът е създаден на принципа на проекциите, според който ние несъзнателно преписваме недостатъците, които притежаваме и не харесваме, на другите.

Затова ако искате да разберете повече за себе си или за хората около вас, вслушайте се в думите, с които описват околните, защото чрез тях те несъзнателно показват как се възприемат.

Но това отнема време, а ако искате за няколко минути да се запознаете с тъмната си страна, направете си теста и проверете към кой тип принадлежите.

1. Садист

Вашата тъмна страна е на доминантен човек, който не позволява на хората около себе си да му противоречат и да го командват, а когато това се случи, преструвате се на нечули и невидели, като накрая пак правите това, което искате. Най-вероятно още в детството си сте потиснали трудния си характер, защото ви е тласкал към бели, а сега преглъщате обидите към околните и им спестявате униженията, на които сте способни в краен случай. Вероятно е обаче да правите впечатление на стеснителен човек, който заема пасивна позиция, когато се появят трудности или неприятни хора около него, но ако чашата прелее, сте склонни да измъчвате и вербално, и физически.

2. Епилептик

Вероятно е да правите впечатление на добросърдечен и миролюбив човек, който държи емоциите си под контрол, но в себе си криете крайни пориви на агресия, гняв, импулсивност и раздразнителност. Сигурно изявата на тези чувства ви е създала проблеми в детството и сега ги потискате, като показвате пред околните учтиво и мило лице. Околните ви приемат като човек, който винаги е готов да помогне, не бяга от отговорност и винаги търси контакт, но нямат идея колко пъти сте си представяли наум как ги удряте с някакъв предмет или им крещите до посиняване.

3. Кататоник

Най-вероятно в детството си сте имали прекалено бурно въображение и това ви е създавало проблеми с родителите. Лесно сте губели връзка с реалността и затова сте започнали да потискате фантазиите си. Когато останете сами обаче, сте склонни да си представяте какво ли не, а ако някой ви хване да си фантазирате, се засрамвате. Околните ви приемат като консервативен и срамежлив човек, който е на нож с всяко ново и недоказано правило. Стремите се да се придържате към определени стандарти и силно се страхувате, че няма да се впишете. Демонстрирате силна консервативност и недоверчивост.

4. Шизофреник

Зад маската на един силно общителен човек, който обича да се обгражда с хора, вие криете една мълчалива и затворена личност, която си мечтае за малко самота и дистанция от другите. По тази причина голяма част от взаимоотношенията ви с околните са повърхностни, а когато се появят чувства, бягате като дявол от тамян. Вътре в себе си усещате, че искате да сте сами и никой да не ви занимава и затова ако някоя връзка стане твърде сериозна, бягате от нея. Вероятно е още в детството си да сте изпитвали силна апатия и безразличие по отношение на комуникацията, но тъй като това се счита за неприемливо, започнали сте да се преструвате на свръхобщителен човек.

5. Истерик

Morkadis

В себе си криете човек, който жадува да е център на внимание. Потискате желанието си да сте звездата сред околните, да се показвате, както и нарцистичните си пориви. Вероятно като дете често сте били наказвани, защото сте привличалите внимание с рев и крясъци, а сега сте изтласкали тази своя нужда в подсъзнанието. За околните сте по-скоро тих и срамежлив човек, който рядко говори и заема позиция по някой въпрос. Имате силно обаяние и не може да останете незабелязан, а нуждата си от внимание демонстрирате като се обличате стилно и елегантно.

6. Депресивен човек

Дълбоко в себе си криете човек с ниско самочувствие, комплекс за малоценност и силно чувство за вина. Чувствате се като тъжния клоун, който през деня забавлява хората или изслушва проблемите им, а вечер потъва в меланхолията на силните си емоции. Околните може да ви приемат ведър, позитивен и сговорчив човек, а вие да се чувствате като негоден и бездарен. Често приемате ролята на психолог, като се опитвате да се разсеете с чуждите проблеми, за да не мислите за своите.

7. Маниак

Може и за околните да сте пример за благоразумие, предпазливост и сдържаност, но вътре в себе си вярвате, че превъзхождате всички останали. В подсъзнанието ви се крие една свръхвъзбудима личност, която лесно изпитва възторг и въодушевление. Но най-вероятно в детството ви тези емоции са определяни като неадекватни и за това сте се научили да ги потискате и да не показвате свръхемоционалност пред околните. Стремите се да стоите далеч от врявата и провокациите, а околните ви приемат за практичен и рационален човек.

8. Антисоциалният тип

При това психическо състояние човек проявява поне две алтер личности и още като дете вие е било трудно да заемете конкретна позиция. Можете без проблем да видите двете страни на една монета, но това се е приемало като малодушие и затова сте се научили да го потискате. Сега се опитвате категорично да заемете една страна, като, ако например сте мъж, се стараете да сте типичния мачо, а ако сте жена, показват типичната женственост, защото се страхувате, че околните ще разберат, че вие сте и двете.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Направете теста ‘На кого ще помогнете’ и разберете що за човек сте

Коя група според вас НЕ Е семейство? Тестът, който разкрива всичко за личността ви

Забавен тест с ключове

“Накъде гледа конят“ – тест, който казва истината за вас

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.