Начинът, по който пиете кафето, издава дали преобладава тъмната, или светлата страна на личността ви

pixabay.com

Кафето е любимата топла напитка на милиони хора по света. Сутрин го пием за ободряване,  следобед по-скоро за удоволствие. Но начинът, по който го приготвяме, варира в широк диапазон. Някои го предпочитат черно, други с краве мляко, трети със сметана и захар, а ориентираните към здравословен начин на живот – с растително мляко или подправки.

Едно ново проучване на университета в Инсбрук показало, че начинът, по който си пием кафето, издава някои черти от характера. Учените разпитали 500 доброволци за това как консумират кафето и подложили отговорите им на анализ. Били изяснени и предпочитанията на участниците за вкуса на храната – дали обичат сладко, кисело, горчиво или солено.

В психологичната част на анализа било обърнато специално внимание на т.нар. „тъмна триада“. По този начин можели да бъдат съставени личностни портрети като нарцисизъм (нереална положителна самооценка), психопатия (антисоциално личностно разстройство) или макиавелизъм (безогледен стремеж към власт). Изводът: у хората, които пият кафето си черно, преобладава тъмната страна на личността.

Според сегашното ниво на науката вкусовите ни предпочитания са заложени в нашите гени и са се формирали въз основа на опита от ранното ни детство. Затова учените от университета в Инсбрук искали да изследват по-подробно връзката между личността на даден човек и неговия вкус от гледна точка на психологията.

Според резултата от експеримента участниците с т. нар. тъмни личностни черти (тъмна триада) признавали по-често, че харесват пикантни, нагарчащи храни и черно кафе без захар. Хората, които пиели кафето си подсладено и с мляко, определено се отличавали с благ и приятен характер.

източник: obekti.bg

Вижте още:

Какво означава, ако намериш копче

Какво означават несъзнателните ни драсканици?

Какво означава буквата „М“ на ръката ви?

Вижте какво означава часът, в който е спрял часовникът

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.