Неврологичната причина някои хора да смятат, че са ясновидци

магия

Ясновидството е много популярна тема от хиляди години, но все още остава неподкрепено от сериозно научно обяснение. Но сега ново изследване на учени от университета Йеил хвърля малко светлина върху това защо някои хора наистина са убедени, че имат ясновидски способности. И така ни насочват към физиологическите причини зад някои психически илюзии.

След серия проведени тестове, които са имали за цел да установят състоянията и динамиката на участниците по време на игра за познаване на бъдещата поява на определени цветове учените са установили интересна зависимост. Стнало ясно, че колкото периодът от време, който е бил необходим за да се познае цвета, е ставал по-кратък, толкова повече участници са твърдяли и са започвали да смятат, че стават по-добри в предсказването на появата на определен цвят.

“Ние открихме, че хората, които често бъркат времето за своите предсказания с наблюдавания резултат са по-склонни да приемат, че имат ясновидски или подобни способности”, заключават учените.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.