Неща за японците и секса, които дори не сте и подозирали

Снимка: pochivkablitz.bg

В Япония можете да намерите порнографски дискове на всеки ъгъл, а използвано дамско бельо се продава от специални автомати

От съвременните учебници по история и средствата за масова информация познаваме Япония като малка островна държава в Азия, която след Втората световна война, въпреки поражението, успява да извърши икономическо чудо и да се превърне в една от най-напредналите в технологично отношение страни в света.

Използваме висококачествени домакински уреди, автомобили на известни японски марки, многократно сме гледали филми за самураите и гейшите, изненадваме се на борците по сумо, но не знаем нищо за начина на живот на съвременния японец, неговите интереси и перспективи за живота.

Ето няколко интересни факта за тази далечна източна страна и нейните жители.

Смартфонът – средство за оцеляване

Развитието на технологиите за японците не е просто желание да улеснят живота си и да изкарат пари, но и да оцелеят.

В Япония има огромен брой вулкани и земетресенията, които се случват почти ежедневно. За да не пострада населението от природни бедствия, те получават сигнали по телефона за предстоящата опасност. Освен това технологиите позволяват активното развитие на качественото строителство.

Умират от работа

И този факт не е шега. Японците наистина страдат от работохолизъм, което ги води до смърт. В Япония дори е въведен специален термин – karoshi, което означава смърт от претоварване и преумора. До 300 души умират всяка година от кароши в страната.

Днес правителството се занимава с този социален проблем, като въвежда официален допълнителен уикенд, а японските компании дори са принудени да гасят светлините в офисите си, за да изпратят служители у дома. Въпреки това, японците не спират да се стремят да се отличат в азиатската и световната икономика. Това е цената на тяхното лидерство.

Повечето хора в Япония не избират компания, в която ще трябва да работят. За тях предците вече са направили този избор. Най-често младите хора ходят там, където са се трудили родителите им. Такава наследственост има във всички японски компании.

Проблемни семейства

Поставяйки работата на първо място, съвременните японци напълно забравят за семействата си. Причините за това са много, но една от основните е уредените бракове, когато родителите се договарят за децата си. Тази традиция води до голям брой разводи.

Ето защо самотата е бичът на японското общество. Разводът или нещастният брак водят до самота. Да се ожениш втори път не е лесно.

Morkadis

За да се справи по някакъв начин с проблема, Япония предоставя услуги, странни за европейците. Например, можете да наемете семейство за един ден или да отидете в салон, за да прегърнете непознат за пари. Това обаче не лекува душата.

Фалшът в семейството се разпространява и в социалните отношения. За един японец мнението на другите е важно. Затова тук често се провеждат великолепни сватби, където актьори играят ролята на щастливите роднини.

Самотата, самозаблудата и депресията водят до високи проценти на самоубийства в Япония. Хората скачат от скалите или отиват в гората Аокигахара, където се самоубиват.

Порнографията не е грях

Тези, които все още не са готови да се сбогуват с живота, търсят други начини да се справят с вътрешните проблеми. Не е лесно японецът да има връзка с момиче, което харесва, и няма време за това.

Изходът е култът към секса. В Япония можете да намерите порнографски дискове на всеки ъгъл, а използвано дамско бельо се продава от специални автомати. Има и специални салони, в които красивите момичета могат да ви напляска за пари.

Японците наричат подобни наклонности древна традиция. Не е изненадващо, че в Япония можете да присъствате на фестивал на фалоси или фестивал, където в местния храм се разхождат голи мъже. Друга особеност на страната е, че в метрото има вагони за жени. Те спасяват дамите от мъжете, които силно се вкопчват в тях.

Животните – лек срещу самотата

Животните помагат да се спаси човек от самоубийство и самота в Япония. Тук те са абсолютни фаворити. Дори в хранителните магазини лесно можете да намерите отдел за домашни любимци. Тези, които не могат да си позволят домашен любимец през цялото време, имат възможност да наемат такъв.

Японците не виждат това като жестокост и дори историята за предаността на Хачико не променя отношението им към подобни услуги.

Пристрастени към модерното

Японците обичат да пазаруват в модни бутици и магазини. За да си купят нещо модно, те са готови да стоят в редици с часове.

Също в Япония обичат да ядат вкусно. По правило дори турист, за да влезе в малък ресторант, ще трябва да стои един час, в очакване на своя ред. При такива условия търговете в японските магазини и дори на пазарите не са изключение.

Всичко е замислено, дори и смъртта

В Япония е обичайно да се подготвят за смъртта си предварително. Не можете да натоварвате роднините с тази неприятна задача.

Ето защо тук лесно можете да посетите ритуален магазин, където да обсъдите предварително всички подробности около погребението си и дори да пробвате различни ковчези. А за тези, които предпочитат по-модерни методи за погребение са нано-крематориите.

източник: pochivkablitz.bg

Вижте още:

Секс скандалите, които затриха цели империи

Изследване: Ето какъв е бил сексът в Османската империя

8 исторически факта за секса, за които няма да ви разкажат в училищата и университетите

Сексът в Древен Египет

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.