Огънят помете всичко и остави храма напълно непокътнат (видео)

В стихията пожарът заобикаля гръцкия храм „Света Троица“

В покрайнините на град Маратон, близо до Атина, хората станали свидетели на малко чудо. В началото на този август месец, когато огнената стихия помете териториите на южната ни съседка, един храм, намиращ се високо в гората, останал непокътнат. За това пише сайтът doxologiainfonews.com..

Дори по стените на храма „Света Троица“ огнените езици не оставили следи, а всичо наоколо било в пламъци. Сухите листа около светата постройка и вечнозелените дървета около храма също не са докоснати от пожара.
Пред дворната порта на храма, за съжаление, има една загинала голяма костенурка, която изпълзяла от гората към църквата с надеждата да намери убежище от стихията, но не е успяла да оцелее.
Вижте разтърсващото видео с описание на свещеника, стопанисващ малката черква в известния град Маратон, Свещена Митрополия на Кифисия, Амарусион, Оропос и Маратонас.

Маратон (на гръцки:  Μαραθώνας) e град в Гърция, мястото където се е разиграла Маратонската битка през 490 пр.н.е., в която гръцката войска, под командването на стратега Милтиад Младши, побеждава персите, начело с Дарий I. От Маратон до Атина според легендите е бягал Фидипид и оттам е дошла идеята за съвременното маратонско бягане. Когато бегачът стигнал в Атина, казал „Победихме!“ (Νενικήκαμεν) и издъхнал от умора.

източник: spisanie8.bg

Вижте още:

Откриха антично НДК край храма на Ванга

В Будистки храм в Япония пазят кукла, на която от 100 години й растат истински коси

Езеро със скелети, град на вдовици и храм с плъхове – най-необичайните места в Индия

В село Габрово все още чуват камбанения звън на затрупан с пръст храм преди 5 века

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.