Опознайте човек по вещите в дома му

фън шуй 1В своята книга “Какво говорят за вас вещите“ американският психолог Сам Гослинг разкрива как с един оглед на дома можем с точност да разгадаем характера на един човек.

Гослинг е изучавал връзката между хората и харесваните от тях предмети около 10 години и е открил, че има 3 начина, чрез който по жилището на дадена личност да опознаваме и характера му.

Първият е наречен от психолога ‘Претенции за идентичност’. Това означава, че човек преднамерено показва някои вещи, за да демонстрира някаква своя страст или за да покаже пред останалите хора как иска да бъде възприеман.

Така например жена, която е поставила на видно място в дома си снимка на иконата Мерилин Монро, желае да я приемат като енергична, женствена и сексуална личност.

Вторият начин за опознаване на характера чрез дома американският психолог е нарекъл ‘Регулатор на емоциите’. Това са онези вещи, които разкриват как се чувства даденият човек. Могат да бъдат ароматни свещи, цветни лампи, снимки или с други думи онези вещи, които ви карат да се чувствате добре.

Ако в едно жилище видите прекалено много снимки, запечатали емоционални и хубави моменти, означава, че този човек изпитва емоционална празнина и се опитва да се зареди положително, поглеждайки снимките.


Цветните детайли в един дом издават игривия характер, а ароматните свещи – желанието за релакс и спокойствие. Някои хора поставят на видно място цитат на известна личност, които им помага да се заредят с енергия и да си оправят настроението.

Третият метод се нарича ‘Поведенчески следи’ или онези вещи, които несъзнателно сме оставили след себе си. Това може да е празна бутилка от вино, кални ивици от обувки или недопито сутрешно кафе.

Подобни следи не се оставят целенасочено на определено място и по тях също безпогрешно може да се съди за даден нрав.

Захвърленото бюро край компютъра например показва спонтанна личност, която в доста случаи е и безотговорна. Различните книги в един дом показват широкоскроената личност.

инфо: ezine.bg

Вижте още: 

КАКВО РАЗКРИВА ПОЧЕРКЪТ?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.