Особености на мисленето на богатия човек

пари

Стив Сийблод, автор на книгата „Как мислят богатите“ („How Rich People Think”), прекарва почти три десетилетия в интервюиране на милионери по света, за да открие кое ги отличава като начин на мислене от всички останали. Той твърди, че средната класа се състои от хора, на които е било вменявано непрекъснато да бъдат щастливи с това, което имат. И че в нея повечето хора потъват в страх и се блокират, когато стане дума за пари.

Авторът определя, на базата на сравненията и изследванията си, 21 разлики между мисленето на богатите и всички останали. Изводите му идват от постулатите, които се очертават в начина на мислене на заможните и натрупали състояние личности, въпреки уникалната история и бекграунд на всяка от тях. Анализът и препоръките на автора са сходни с тези, които Робърт Кийосаки посочва в неговия бестселър за личното управление на богатството и нагласата към парите „Богат татко, беден татко“ (бел. ред.) Предлагаме да припомним изведените от Сийблод 21 разлики в мисленето. Става дума за следното:

1. Средностатистическият човек мисли, че парите са коренът на всяко зло. Богатият смята, че бедността и мизерията са този корен.

2. Средностатистическият човек твърди, че егоизмът е порок. Според богатия егоизмът е ценност.

3. Нормално богатият човек има лотариен интелект. Много богатият има мислене с нагласа за действие.

4. Първият вярва, че пътят към богатството преминава през формалното образование. Богатите твърдят, че този път минава през това да добиеш някакво специфично познание.

5. Първият милее за доброто старо време. Вторият мечтае за бъдещето.

6. Бедният вижда парите през призмата на емоцията. Богатият мисли за тях логично.

7. Повечето хора печелят пари като правят нещо, което не обичат. Богатите предприемачи следват страстта си.

8. Средностатистическият човек си поставя ниски очаквания, за да се подсигури и никога да не се разочарова. Богатите са насреща за предизвикателството.

9. Първият мисли, че трябва ДА НАПРАВИШ нещо, за да станеш богат. Богатият мисли, че трябва ДА СИ нещо, за да забогатееш.

10. Повечето хора смятат, че трябва да имаш пари, за да правиш пари. Че пари при пари отиват. Богатите използват парите на други хора.

11. Мнозинството е убедено, че пазарите са задвижвани от логиката и стратегията. А богатите знаят, че истинските им двигатели са емоцията и алчността.

инфо: obekti.bg

Вижте още: 

ПОВЕРИЯ КАК ДА ПРИВЛЕЧЕМ МНОГО ПАРИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.