Откритие! Може да има и пета сила в природата

1

Ново изследване предполага, че може да има пета сила в природата, съобщава CBS News. „Ако е истина, това е революционно“, казва авторът на изследването Джонатън Фенг, професор по физика и астрономия в Университета на Калифорния, в изявление.„От десетилетия ние познаваме четири основни сили (взаимодействия): гравитационно, елекромагнитно, силно и слабо ядрено взаимодействие. Ако бъде доказано с още експерименти, откритието на пета сила напълно ще промени разбирането ни за вселената, с последствия за обединяването на силите и тъмната материя“, посочва Фенг.

Фенг и колегите му анализирали данните събрани от експериментални ядрени физици от Унгарската академия на науките, опитвали да намерят доказателства за „тъмен фотон“ – хипотетичен индикатор за тъмна материя.

Унгарците са установили бъдещи интерес доказателства за неизвестна частица 30-пъти по-тежка от електрон.

Работата на екипа на Фенг подсказва, че унгарците са открили не „тъмен фотон“, а по-скоро „протофобен Х бозон“ – странна частица, съществуването на която може да е индикатор за пета сила в природата.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.