Откриха две перфектно запазени тела в топящ се ледник в Швейцария

ледник

Властите предполагат, че телата са на изчезналите през 1942 г. Франсин и Марселин Дюмулен

Един ден през август 1942 г. Франсин и Марселин Дюмулен излизат от дома си в планината, за да отидат да издоят кравите си.

Нито някое от седемте им деца, нито който и да е било друг човек ги вижда повече.

75 години по-късно властите се натъкват на две перфектно запазени тела в топящ се ледник

в швейцарския курорт Ле Диаблере, за които се предполага, че са на отдавна изгубената двойка.

10

Телата лежаха едно до друго. Бяха на мъж и жена, облечени в дрехи от времето на Втората световна война“, казва Бернард Чанен, директор на курорта, пред швейцарския вестник „Матен“.

До телата са открити и раници, калаени купи, обувки и стъклена бутилка. Изглежда сякаш двамата души са паднали в процеп.

Въпреки че резултатите от ДНК тестовете все още не са готови, откритието носи „дълбоко чувство на успокоение“ на най-малката дъщеря на изгубената 37-годишна учителка Франсин и 40-годишен обущар Марселин.

Марселин Удри-Дюмулен никога не е спирала да търси майка си и баща си

След като родителите изчезват, седемте им деца са разпратени в различни домове и така губят контакт помежду си.

След известно време ни разделиха и ни дадоха нови семейства. Всички живяхме в областта, но станахме непознати“, разказва Удри-Дюмулен за своите петима братя и една сестра.

Марселин няма да носи черно на предстоящото погребение,

въпреки че историята на семейството и родителите ѝ несъмнено е трагична.

Morkadis

Мисля, че бялото ще бъде по-подходящо. То символизира надеждата, която аз никога не изгубих“, споделя вече 79-годишната жена.

И докато за Марселин топенето на ледниците дава отговор на един неотговорен с десетилетия въпрос, за останалите в региона процесът означава съвсем друго. Топенето на ледниците ще доведе до наводнения, свлачища и разруха и може би… до откриването на още отдавна изгубени тела.

инфо: vesti.bg

Вижте още:

Гробището Еверест

10 шокиращи истории, витаещи около връх Еверест

25 години тялото на Йоци продължава да е неизчерпаема мина на сведения

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.