От Южна Африка: Заразените с Омикрон рядко постъпват в болница

pixabay.com

“Заразените с варианта Омикрон на коронавируса рядко постъпват в болница. Общо взето всички го прекарват леко, с леки симптоми – кашлица, главоболие, евентуално запушен нос“. Това каза пред bTV кардиологът доц. Владимир Григоров, който работи в Йоханесбург.

По думите му случаите на заразени с новия вариант скачат рязко, особено през последните 24 часа – вече има регистрирани около 6000.

В Република Южна Африка около 33% от населението са ваксинирани срещу коронавирус. Няма изискване за зелени сертификати за достъп до обществени места.

Според доц. Григоров ограниченията за пътуване от ЮРА са дискриминация, защото вариантът „Омикрон“ вероятно циркулира вече и в други държави.

„Сега излизат данни, че много от страните, в които го е имало, не са правили генетична секвенция и те просто не са го намерили. Тук вирусологията е изключително добре развита заради СПИН и поради това генетиката е добре развита“, уточни медикът.

източник: dnes.bg

Вижте още:

Доц. Гломб: Силата на коронавируса отслабва

Сноудън предупреждава: мерките за наблюдение, които създаваме сега, ще надживеят коронавируса

Петър Дънов предвидил коронавируса още през 1938 г., дал и рецептата за спасението

Заразяването с коронавируса създава имунитет поне за шест месеца

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.