Петър Димков за урочасването при децата

Петър Димков е български народен лечител, занимаващ се главно с билколечение и народна медицина. През битието си дава много съвети и рецепти за природолечението, природосъобразния начин на живот, както и за множество духовни практики. Има солидно количество издадени книги, както и документален филм, направен за него.

Когато говори за уроки и урочасване, П. Димков уточнява, че най-податливи на това „подло хипнотизиране” са децата или хората със слаба воля. Признаците, по които се познава, че едно малко дете е урочасано, са изцъклянето на очите, вдигането на температура и болките в главата, както и чувството на гадене. Стомахът се свива, може се стигне дори до повръщане на зелено.

Като начин за предпазване, известен още от древни времена, е връзването на малък талисман с по едно зърно нишадър и ситно мънисто на главата и на гърдите. То отвлича силата на лошия поглед.

Друга предпазна мярка е да не позволявате на никого да целува детето. Ако все пак това се наложи и дадете детето си в ръцете на познат или роднина, след това внимателно следете реакциите му. Ако то прояви симптоми на урочасване, повече никога не давайте на този човек да го доближава или докосва.

Ако установите, че детето е урочасано, веднага измийте лицето му със светена вода. Може и с „жива вода” /за нея се взема една паничка чиста вода и в нея се загасват 2-3 живи въглена/, като едновременно с това се произнасят благоговейни думи, като например: В името на Бога на Мъдростта, в името на Бога на Истината да се пречисти и освети тази вода, за да се измие от лицето и ръцете на детето ми лошите мисли и чувства на урочасалия го.

След това се умиват и ръцете на детето и му се дава да отпие три пъти от тази вода. Трябва да се повтори три пъти: Измий очи зли, измий очи от уроки. Когато направите и това, останалата вода се изплисква или зад главата на урочасания, или пък по някоя котка или куче.

По съвета на Петър Димков, след тези ритуали майката трябва да лизне с езика си 2-3 пъти челото на детето, от веждите към косата. Ако ли не, да лизне палеца си и да направи същото движение с него. През това време да повтаря наум една от двете горепосочени фрази.

Когато всичко е направено, детето се поставя на легло и се прекръства с парче каменна сол с думите: В името на Бога на Любовта, на Бога на Мъдростта, в името на Бога на Истината да се очисти детето ми, урочасаното /казва се името на детето/ от лошите мисли и чувства на урочасалия го. След ритуала солта се хвърля в огъня, като се казва: Както се пука солта, тъй да се пукат лошите очи, урочасали детето ми.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Кестени в джоба пазели Димков от лоша енергия

Петър Димков: Човек живее, колкото трябва, и умира, когато се съгласи

Петър Димков: Неплодните дървета предоставят цялата си енергия на нуждаещия се човек

Лили Димкова: Животът продължава след смъртта

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.