Петър Димков: Неплодните дървета предоставят цялата си енергия на нуждаещия се човек

pixabay.com

Дърветата носят енергия и сила, с която може да се зареждате и лекувате. Днес ще се докоснем до познанието, което ни е оставил лечителят Петър Димков за дърветата и какви съвети ни дава той за работа с тях.

Лечителят Петър Димков препоръчвал задължително на всеки болен и здрав да „ползва щедрите енергии на природата“, да бъде в постоянен допир с тях. По-специално (самият той бил ревностен привърженик на това) той възхвалява разходките сред природата – бавни, съсредоточени, наподобяващи размисъл и предразполaгащи към размисъл и благодарност, прекъсвани от време на време с „другаруване с някое дърво“.

Лечителя не пропускал да напомни, че върху здравето и самочувствието на човека оказват благоприятно влияние само енергиите, предадени от съвсем здравите неплодни дървета, с нито един изсъхнал клон.

Неплодните, т.е. тези, които „не отделят от енергията си, за да връзват и отглеждат плод“, могат да предоставят цялата си живителна енергия на нуждаещия се човек.

Лечителя много пъти е коментирал традиционната поза на овчарите (както са възпети в народните песни) – облегнати на дърво и свирещи на свирка, на кавал.

„Дървото – не пропуска да отбележи Лечителя – е било „диво“, неплодно и съвсем „здраво“. Тоест то е бликало от природна енергия. Човек се облягал – това е едната велика полза. След това е свирил (едновременно), а това е другата душевна и душеспасителна полза…

Но не само дърветата излъчват живителни енергии. Практически те се излъчват отвред, те обливат непрекъснато човека, той се къпе в тях (ако е сред природата, разбира се, а не в своя „циментов кафез“ – апартаментите, както ги иронизира Лечителя). Енергия излъчва дори камъкът, който е бил грян от слънцето цял ден. Едно хубаво присядане привечер на такъв камък, още топъл, е велико благо за човека. И човек е знаел това, ползвал се е от него – почти инстинктивно.

Тези енергии се излъчват и от тревата. Децата знаят какво  удоволствие е да легнеш на земята по гръб, с разперени ръце, „да се слееш“ с цялата земя. Тези енергии са част от всеобщата вселенска енергия, която милиарди години движи, създава и руши космическите тела и се проявява под различни форми.

Кога и как да работите с дърветата?

БОР. Енергийната му активност е безсистемна. Спи от 4 до 5 часа. Енергията му е разхвърляна, импулсивна. Тя помага да се повиши тонусът. Силен антидепресант, увеличава имунитета.

ВЪРБА. Най-активна е от 18 до 21 часа. Контактът с нея успокоява, отпуска, помага за премахване на главоболието, създава онова настроение, което ви е нужно при изпълнение на сложна задача.

ТОПОЛА. Тя доставя приятно усещане. Енергията й е равна, умерена, чиста, помага за мобилизиране на организма, за психологическата му корекция. Тя е активна между 15 и 18 часа.

ДЪБ. Има мощна енергия. Но с него може да се работи само в добро психоемоционално състояние, понеже дъбът стабилизира настроението, което ви е обхванало в момента, в който сте установили контакт с него. Активното време на дъба е от 21 до 3 часа. Дървото спи между 15 и 17 часа.

ЛИПА. Активното й време е между 2 и 6 часа сутринта, почивката й – между 6 и 8 часа. Енергията й е силна, мека. Предизвиква усещане за топлина и покой. Помага при потиснатост и депресия.

Morkadis

ЕЛХА. Това дърво е дестабилизатор. При дълъг контакт може да предизвика главоболие, нервни сривове, нарушения на функциите на сърдечно-съдовата система. Дървото е постоянно активно, спи само от 13 до 14 часа. В контакт с него влизайте само когато искате да се избавите от някакво застойно състояние.

ТРЕПЕТЛИКА. Това е дърво-вампир, пиявица. При дълъг контакт е възможно главоболие, сънливост, затруднено дишане, гадене, понякога дори и загуба на съзнание. Трепетликата помага за снемане на възбудата и излишната енергия. Активна е само от 14 до 18 часа.

КЕСТЕН. Активното му време е от 1 до 5 часа. Спи от 7 до 8 часа. Той също е психически дестабилизатор, но има и положителни свойства. Разкрепостява психиката, събужда фантазията и интуицията. Енергията на кестена е силна и импулсивна, но при продължителен контакт могат да възникнат халюцинации. Общуването с него премахва негативния заряд в геопатогенните зони. За увеличаване на енергията в организма лечителите препоръчват да се носят постоянно плодове от кестен и периодично с тях да се масажират дланите.

източник: portal12.bg

Вижте още:

Чудодейни рецепти на Петър Димков с черен бъз

Рецепта на Димков: Няколко чаши гореща вода лекуват!

Лили Димкова: Животът продължава след смъртта

Съветите на Петър Димков за щастлив и дълъг живот

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.