Пет доказани начина да се харесате с езика на тялото

щастие

Езикът на тялото заема много голяма роля в отношенията ви с околните и може да наклони везните в посока на това да се харесате или не на хората, с които общувате.

Ето пет доказани начина да предизвикате симпатии чрез използването на езика на тялото:

1. Усмихвайте се

Не се усмихвайте веднага, когато поздравите някого, а се усмихнете, след като сте осъществили контакт с очи. Така човекът срещу вас ще усети, че усмивката е само за него и ще се почувства специален.

2. Контакт с очи

Поддържайте контакт с очи и не обръщайте поглед от събеседника си, докато разговорът ви не приключи. По този начин ще засвидетелствате интерес и съпричастност по темите, които обсъждате. Никой не обича да усеща липса на интерес в човека, с когото разговаря, за каквато би се приела липсата на контакт с очи.

3. Обърнете се към събеседника си

Друг начин да засвидетелствате внимание към вашия събеседник е да обърнете тялото си към него. Това сочи, че го възприемате за важен и той няма да се чувства пренебрегнат по никакъв начин.

4. Не шавайте

Не премествайте често позицията на ръцете или краката си. Не пъхайте ръце в джобовете, не ги кръстосвайте и не се подпирайте. Така ще изглеждате по-надежден за събеседника си.

5. Представяйте си, че говорите със стар приятел

Популярна техника, за да накарате тялото си да се отпусне и да се държи по-естествено, е да си представяте, че разговаряте със стар приятел. Дружелюбният ви тон със сигурност ще направи впечатление на вашия събеседник.

инфо: profit.bg

Вижте още: 

ТРИКОВЕ, КОИТО ЩЕ НАПРАВЯТ ЖИВОТА ВИ ПО-ЛЕСЕН

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.