Потомците на динозаврите крият в гените си лечебна тайна

диноБлагодарение на генетичния материал от живите наследници на динозаврите – като крокодили и гущери, учените са на прага да открият тайната на възстановяването. Това твърдят специалисти от университета в Манчестер.

Динозаврите, които са обитавали земта преди около 10 млн. години, имали вродената способност да се лекуват сами от наранявания и различни болести. Тяхната ДНК съдържа тайна, с чиято помощ хората могат да се спасят от бактериални инфекции, рак и други опасни заболявания, твърдят учените. Изследванията на университета в Манчестер били извършени върху останките на горгозаурус, който е починал преди 72 млн. години в Северна Америка. Високият 8,5 м. звяр няколко месеца преди кончината си се сдобил с увреждания, които са непреодолими за всяко човешко същество.


„Патологията на динозаврите ни дава възможност да се запознаем с биологията и физиологията на измрелите видове. Изучаването на антителата у роднините на динозаврите би могла да доведе до развитие на лечения, които могат да помогнат на имунната система“, е мнението на д-р Фил Менинг от университета в Манчестер. Според неговите думи изследвания горгозаурус, който е предшественик на страховития тиранозавър, е оцелял въпреки бактериална инфекция, получена след счупване на крайници, ребра и опашка, след което получил и тумор.

Любопитното е, че всичките болежки показват признаци на излекуване. Учените вярват, че тези възможности са запазени и в наследниците на древните животни и благодарение на тях могат да бъдат открити възможности за лечение и на хората.

Вижте още: 

ОТКРИХА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ДИНОЗАВЪР, ЖИВЯЛ НА ЗЕМЯТА

инфо: http://interest.actualno.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

2 коментара
  1. Анонимен 10 години ago
    • Анонимен 7 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.