Прочети това, за да продължиш напред!

Поглъщайки смисъла на всичко, което ни се случва в този живот, можете да видите очевидния език на комуникацията на живота с нас, можете да го наречете, както искате – общуването с Бога или Вселената, няма никаква разлика, защото не знаем много за същността на Вселената.

Уроците на живота обаче могат да ни покажат как именно работи цялата тази система и да я направят видима и достъпна за нас.

Хората сами решаваме кое е правилно в този живот и кое не, кое е добро и кое е лошо, как да действаме и как да не, всички имаме свои схващания, които изразяваме явно и на глас или запазваме в тишина за себе си.

Въпреки това е невъзможно да променим това, което не сме създали. Уви, можем да играем според собствените си правила, но в рамките на правилата, по които е структуриран този свят, самият живот непрекъснато ни ги диктува, водейки по същество правилния път за нас, ако сме живели по свой собствен начин, ние не изключваме себе си от всеобщата вселена, чийто правила трябва да следваме.

В този живот има болка, има чувство на дискомфорт, има болести и има смърт в резултат на тези заболявания, за които всички знаем и това не е случайно, нали?

В живота на хората има положителни моменти, те също ни влияят по определен начин, за да ни донесат определена информация, въз основа на която можем да правим изводи както по отношение на един конкретен пример, така и по отношение на живота като цяло.

Но животът ни с вас не може да се състои единствено от положителни аспекти, тъй като ползата не е стимул за растеж, такъв стимул е отрицателен, при всяко негово проявление.

Всъщност уроците на живота като такива не са насочени да ни учат как да действаме, как да не правим това, което е неправилно и кое не е наред.

Често именно животът ни кара да вярваме, че законът на силните действа, безсмислено е да го отричаме, да си рисуваме илюзии за свободата и правата на човека. И винаги когато станем жертва на по-силните, ни се показва цената за избрания от нас живот, животът на слабия човек, който не иска да стане силен.

При всеки от нас от време на време настъпват промени. Докато повечето хора са привлечени от въображаема стабилност и мир, животът междувременно кара всеки от нас да тръгне нагоре, за да постигне по-големи резултати от тези, които сме постигнали в момента.

И затова един от най-големите житейски уроци, които трябва да научите, е да обърнете внимание на онези моменти от живота си, които ви карат да се движите, които ви напрягат.

Това са самите уроци от живота, които ви учат да се развивате, карат ви да проявите повече от вашите възможности, които вие сами пропускате, това се случва на всеки от нас и постоянно.

Затова, потенциалът на човек се крие именно в трудностите, които е способен да преодолее.

източник: sanovnik.bg

Morkadis

Вижте още:

Можем да контролираме тежките емоции, като мислим за себе си в трето лице

Емоционално интелигентни ли сте?

Как да програмирам ума си да мисли позитивно?

Енергията на другите хора ви влияе? Ето как да се предпазите!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.