Рибите и делфините се завърнаха във водите на Италия след наложената в страната карантина

Дори в тези тревожни и объркани времена има и положителни новини. Много от природолюбителите в Италия съобщиха, че животните са се завърнали в каналите и крайбрежията в зората на пандемията от COVID-19.

Да вземем за пример Венеция. Липсата на туристи и забраната за излизане от домовете в града направи прословутите канали значително по-чисти отпреди. Ако има нещо хубаво в епидемията от коронавирус, то е, че се намаляват темповете, с които функционира светът, и се дава глътка въздуха на природата.

Както може да видите във видеата, публикувани в групата Venezia Pulita / Clean Venice в Twitter, водите на Венеция вече не са мътни, а чисти и гостоприемни за риба. Разликата с миналата година е внушителна.

Причината? Лодките и гондлолите отчупват по-малко седимент в каналите.

„Глътка въздух за планетата… Красиво!“, коментира един човек (на италиански).

Дори делфини плуват около пристанището – не само венецианското, но и това край Каляри, както може да видите от видеото по-долу.

“В момента във Венеция почти няма трафик. Градът няма канализация и затова обичайно всичко отива в каналите. Но заради карантината водата се изчиства”, казва жител на Венеция.

инфо: obekti.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.