Семейните тайни на известните

В нашия свят има множество тайни и загадки. Но някои от тях се прикриват особено старателно. Най-често те са свързани с богати и влиятелни фамилии…

РОКФЕЛЕР

Ако при някои скелетите не се събират в шкафовете, това е семейство Рокфелер. Да започнем с това, че основателят на клана – Уилям Рокфелер, на младини си изкарва прехраната, като продава нещо подобно на съвременните биоактивни добавки, но претенциозно ги нарича „средства против рак и други болести”.

И не просто ги продава, а и ходи от врата на врата из провинцията да омагьосва доверчивите домакини със стоката си. След като се сдобива с известно състояние, се жени и му се ражда син – Джон Д. Рокфелер, станал впоследствие известният в цял свят милиардер и финансист. Следва Уилям-младши. Двамата с брат му създават Standard Oil. След това бащата на фамилията се жени за 25 години по-млада от него, но така и не се развежда с първата си съпруга. Така че всъщност той е двуженец.

Състоянието от Рокфелер натрупват предимно по време на войните. Джон Д. продава зърно и месо по време на Гражданската война по спекулативни цени, а парите влага в нефтената рафинерия на Самюел Андрюс, поставила началото на Standard Oil.

След като силно разширява влиянието си през ЗО-те години на ХХв., компанията на Рокфелер успешно инвестира в немския химически концерн I.G.Farben, произвеждащ знаменития „Циклон Б” – цианиден пестицид, използван в нацистките концентрационни лагери.

УИНДЗОР

Известно е, че е по-добре да не се бърка човек в делата на кралското семейство на Великобритания. Иначе може да попадне в катастрофа, да се разболее от нелечима болест или банално да завърши живота си със самоубийство. Но в крайна сметка всичко излиза наяве.

За никого не е тайна например, че крал Едуард VIII, който абдикира през 1938 от трона, за да се ожени за два пъти разведената американска социалистка Уолис Симпсън, е голям приятел на Хитлер. При това това толкова голям, че след края на Втората световна война бяга на Бахамите, за да не го застигне ръката на Нюрнбергския процес.

Кралицата майка също има тайни. Нериса и Катрин Боус-Лайънс – родните й племеннички (и съответно братовчедки на царуващата в момента Елизабет II), през 1941 г. по непосочени медицински причини са изпратени в лудница. Едната е на 22, другата на 15 години.

Девойките се смятат за „затруднение” за кралското семейство заради това, че имат ограничени способности за обучение. Така че просто са банално скрити. За тях е забравено. Официално са записани мъртви в Книгата на кралските семейства и титупованите семейства на Великобритания.

Тайната се разкрива едва след смъртта на Нериса през 1986 г. Според слуховете Катрин все още е жива. ВВС дори прави документален филм за тях. Но не го търсете в интернет – няма го…

ЧЪРЧИЛ

Morkadis

Уинстън Чърчил има брат Джек, който не е споменат в автобиографията му, освен с фразата „друго момче”. Защо ли?

Според историци причината е, че Джек е незаконородено дете. Биографите на великия министър-председател твърдят, че Джек е резултат от романа на лейди Рандолф Чърчил и Евлин Боскауен, седми виконт на Фалмоут.

Но и това не е всичко. Ако Уинстън би могъл да се появи на бял свят от нищото, той би бил много по-щастлив, защото тогава не би му се наложило да споменава изобщо майка си. След виконта тя става любовница и държанка и на Уелския принц…

инфо: popantofi.com

Вижте още:

9 известни личности, чиито прародители ще ви изненадат

Инцестът: историите на известни личности, посегнали към забранения плод

Рокфелер – владетелят на света, който искаше мир, но криеше лекарството срещу рак

4 известни книги, написани под влиянието на наркотици

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.