След 103 години Титаник отново ще плува по вода

 титаник

103 години след потъването на най-известния лайнер в историята, легендата ще възкръсне. Титаник отново ще пори вълните благодарение на модерната наука и технология.

Китайска компания успя да възпроизведе брилянтна реплика на легендарния кораб. Изпипана е най-малката подробност около кораба, включително е възстановен и неговият интериор.

Пътниците ще имат възможност да се насладят на целия лукс, в който са пътували най-богатите хора на миналия век, на път за Америка. Пасажерите буквално ще бъдат върнати 103 години, като преживеят първото и последно пътуване на Титаник. Те дори ще преживеят сблъсъка на легендарния кораб в леда, благодарение на специални звукови и светлинни ефекти.

За изграждането на кораба реплика са похарчени повече от 130 милиона евро, като за сравнение ще ви издадем, че оригиналът е струвал около 8 милиона. Използвани са почти 50 000 тона стомана, което е в пъти повече от изглаждането на самолетоносач. До последния детайл са копирани всички елементи на кораба.

Желаещите да се повозят на луксозния кораб обаче, ще трябва да се бръкнат наистина дълбоко, за да си позволят вълнуващото пътешествие.

Настаняването в най-евтината кабина ще струва около 400 евро, а в най-скъпата около 10 000 евро на вечер. В момента корабът се намира в река Daying Qi в провинция Съчуан. Очаква се да бъде пуснат на вода през 2016 година.

Вече има и огромен интерес към Титаник – 2. Компанията е пуснала над 5000 билета, които бяха разграбени почти веднага. Планира се също така да бъде осигурен достъп на туристи, желаещи да се снимат в кораба, но без да плават в него. Ще бъдат приемани по 1500 посетители дневно, а таксите от тях отиват за специална фондация за морските катастрофи.

Засега не е ясно дали корабът ще бъде пуснат да плава и в океана, или ще обикаля единствено китайската река. Решено е обаче средствата, които се събират от посещенията на туристите, да бъдат дадени за благотворителност.

инфо: razkritia.com

Вижте още: 

ЖЕНАТА, ПРЕЖИВЯЛА КОРАБОКРУШЕНИЯТА НА ТИТАНИК, БРИТАНИК И ОЛИМПИК

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.