Спри да правиш това, ако искаш да забогатееш!

пари

След като изучава дневните навици на 177 самореализирали се милионери в продължение на пет години, Томас Корлей открива едно качество, което всички те избягват – размотаването. Авторът на изданието „Промени навиците си, промени живота си“ стига до извода, че това е едно от качествата, които пречат на хората да забогатеят.

„Тази черта в характера пречи дори на най-талантливите хора да реализират успех в живота си“, пише Корлей в книгата си, която се очаква да излезе скоро на пазара.

Този извод до голяма степен се подкрепя и от изследването на популярния автор Наполеон Хил от 1937 година в книгата му „Мисли като богатите и стани богат“.

В нея Хил открива една обща черта между 500-те милионери, които изследва тогава – „всеки един от тях се отличавал с качеството да взема своевременни решения“, пише Хил.

Една от основните причини за това хората да се размотават е липсата на страст, заключава Корлей в своето изследване.

„Хората просто обичат да правят нещата, които обичат и оставят всички останали за после“, коментира авторът.

„Независимо дали го осъзнавате или не, размотаването е основна причина за това да не успявате да забогатеете в живота си. Подобно поведение нарушава морала сред работниците, както и доверието на колегите ви към вас. То също така намалява качеството на вашата работа“, смята Корлей.

Добрата новина е, че всеки човек може да работи в посока на това да преодолее тази негативна черта от характера си и това може да е дори по-лесно, отколкото предполагате.

„Силата на гласа на размотаването е еднаква в главите, както на тези, които успяват, така и на тези, които не успяват“, пише още финансовият експерт. Как се заглушава този глас? Като се правят списъци с неща, които трябва да се направят.

Поставят се „твърди срокове“ на задачите, като тези срокове се споделят с партньорите, за да е сигурно, че ще бъдат спазвани, съветва Корлей. За съжаление, почти всеки човек може да се подаде на този лош навик, но борбата срещу него е нещото, което може да доведе до това да сте финансово успешен в живота, заключава още авторът на книгата.

инфо: profit.bg

Вижте още: 

ПРОФЕСОР ОТ СТАНФОРД: ПРЕМАХНЕТЕ ДВЕ ФРАЗИ ОТ ЕЗИКА СИ, ЗА ДА БЪДЕТЕ УСПЕШНИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.