Страховитите музеи, след които няма да можете да спите дни наред

Когато се спомене разходка в музея, всеки си представя спокойно изживяване сред красиви експозиции, където в практичен вид са подредени експонати от нашето минало, а понякога и бъдеще.

Разбира се, това важи за традиционните музеи. В различните части на света има експозиции, които са толкова зловещи, че могат да отнемат спокойния сън на човек за дни наред.

Някои от тях представят най-тъмните периоди от нашето минало, други с абстрактни похвати се опитват да насочат мисълта ни към наболели проблеми. Без повече думи вижте в следващата галерия най-страшните музеи в света.

Музеят на Джордж Глор в Уисконсин

Кой не би искал да посети музей, посветен на историята на лечението с електрошок и лоботомия. В интерес на истината, според повечето от посетилите го той е ужасяващ и шокиращ. Сградата, където се помещава музеят, в действителност е била психиатрична клиника.

Тя действала до 1960 година, но е затворена, след като проверяващи открили ужасите, на които били подложени настанените там пациенти. Според неофициална статистика повече от 120 пациенти с психични заболявания загубили живота си там. Ужасите от тяхното ежедневие ясно могат да се видят и днес там.

Музеят на вентрилоквистите в Кентъки

В малкото градче Форт Митчел, Кентъки има музей, в който не може да се види нищо друго освен редици със стари вентрилоквистки кукли. Разположен в стар мрачен театрален салон, музеят е повече от зловещ. Там няма екскурзовод и силно осветление.

Посетителите обикалят коридорите на музея под зоркия поглед на изцъклените кукли, съпроводени от зловеща музика. Анализ показва, че средният престой на един турист трае до 5 минути, при условие че, за да се разгледа целият музей, са необходими поне 30.

Катакомбите на Палермо

Катакомбите на Палермо в действителност са музей на смъртта. Дълбоко под италианския град, изсушени и оставени да висят по стените, могат да се видят стотици мъртви монаси капуцини и членове на местната общност.

Зловещата практика е започнала в началото на 16-ти век и продължила до 1920 година. Хладният въздух в катакомбите е запазил изключително добре телата и някои от тях изглеждат така все едно спят и всеки момент ще се събудят. Подземията са превърнати в музей през 1973 година.

Morkadis

Музеят на криминална антропология на Чезаре Ломброзо

Чезаре Ломброзо основава италианската школа по криминология. Музеят, посветен на него, е пълен с предмети от работата му, което го прави наистина ужасяващо място. В комбинация със страховитите снимки на престъпления, оръжия, използвани за убийство, там може да се види дори главата на Ломброзо, отлично запазена в буркан с формалдехид.

Ако се интересувате от престъпление или просто искате да прекарате един ден, гледайки черепи, човешки останки и други ужасяващи предмети, това е мястото за вас.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

9 туристически дестинации, които само най-смелите посещават

„Луцифер“ – Тайният музей на Ватикана

10 страховити фотографии от викторианската епоха

Феноменът Сенчести хора или виденията, които смразяват кръвта

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.