Счупено стъкло – добри и лоши поличби

Натрошеното стъкло поражда лоши тръпки в повечето от нас. Вероятно това неприятно усещане се свързва със старото поверие, според което счупеното огледало носи седем години нещастна любов. Според мистиците обаче в никакъв случай не бива да се заключва, че всяко счупване на стъклен предмет вещае беди. Всъщност поличбата зависи от формата, вида и цвета на предмета. Ето и как да тълкуваме различните случаи на счупено стъкло.

Разрушаването на зелено или червено стъкло показва проблеми в обществото. Ако се ползвате със статут на високопоставена личност, е възможно да се случат неприятни събития, накърняващи вашето достойнство. При това положение ще загубите своите последователи и почитатели. Ако се намирате на ръководен пост в работата си, е възможно да ви понижат или уволнят.

Повреждането на огледало води до седем години лош късмет в любовта. Или поне така твърди едно от най-известните суеверия. Но пък според друго предание има начин да се спарите от тази лоша поличба. Достатъчно е да съберете внимателно всички малки късчета на огледалото и да ги заровите на отдалечено място при Пълнолуние. Ако пък наблизо около вас има река, можете просто да ги пуснете там. По този начин лошата енергия ще се изчисти и отново ще се радвате на спокойствие и хармония в любовните отношения.

Да счупиш бутилка означава празник. Това гласи една добра поличба, свързана със счупването на стъкло. Ако това се случи, без да нарани някого, очаквайте годеж, сватба, повишение, сдобиване с нов член на семейството и все хубави поводи за поливане. Ако бутилката е била пълна с шампанско, щастието ще е още по-голямо.

Добра поличба е и счупването на стъклена чаша за вино. В такива случаи отново имате поводи за радост.

Ако изпуснете стъклена чаша на пода, това означава, че не трябва да приемате подкупи. Въздържайте се още от рискови покупки, инвестиции, залози и всякакви хазартни игри. Изпуснатата и счупена стъклена чаша е лоша поличба, предвещаваща, че късметът може да ви се изплъзне и моментът не е подходящи за рисковани финансови операции.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Поличби: Ако губите или чупите вещи

Забавни български поверия, които никой чужденец няма да разбере

10 народни поверия, които се сбъдват. Какво ще се случи, ако…

Поверия, предсказващи, че ще срещнете любовта скоро

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.