Тайната на Пещерата на скелетите

пещераЗлокобна пещера, намираща се недалеч от устието на река Квай в тайландската провинция Канчанабури, години наред предизвиква спорове между учените и кара мнозина да настръхват от ужас.

За първи път мистериозното образование става обект на интерес след тайнственото изчезване на популярния антрополог Дейвид Водъл по време на неговата експедиция преди повече от двадесет години.

Когато ученият и двама негови колеги се изпаряват незнайно как, Националната асоциация на американските антрополози решава по следите им да тръгне издирвателен екип, предвождан от Род Клайв и Пери Уинстън.

Водейки се от маршрута на Дейвид Водъл, групата приближава обрасли с растителност хълмове, намиращи се насред община равнина. Именно там според официалните данни се изгубват следите на Водъл.

Истината е, че за тайнствения район съществуват много легенди. Някои от тях гласят, че местността е обитавана от човекоядно племе, заради което малцина се съгласявали да предприемат каквито и да било изследвания в областта.

Основна следа в разследването се явява намереното в дневника Водъл описание на някаква мистична пещера, в която канибали правят заклинания и извършват ритуали.

Точно до нея решават да се доберат Род Клайв и Пери Уинстън, тъй като са убедени, че тя може да има много общо с изчезването на техните колеги.

Докато нощували в гората, обаче, още първата вечер антроползите дочули страховити звуци, заради които не могли да затворят очи и за миг. На следващия ден те разбират, че най-после са достигнали пещерата, която търсят, но тогава се сблъскват с нещо ужасно.

С очите си виждат скелетите на изчезналите антрополози от предишната експедиция. Те ги разпознават лесно, тъй като около останките имало парчета от дрехи и части от екипировката им.

По следите, които учените намират по скелетите, става ясно, че изследователите са загинали вследствие на насилствена смърт. Род Клайв и Пери Уинстън все пак искат да видят какво има в пещерата, затова влизат в нея.

Там те са посрещнати от множество човешки скелети, пръснати навсякъде из леговището. Скелетите също имали дупки в черепите и гърдите.

През нощта учените лагерували около пещерата и отново чули стряскащия шум от миналата нощ. Когато на следващия ден влезли в пещерата обаче, те забелязал, че скелетите са подредени по коренно различен начин. Пери Уинстън и друг учен решават да се скрият до входа на леговището на следващата вечер и да видят какво точно се случва.

И през тази нощ плашещите звуци се чуват пак, а на сутринта Уинстън и другият антрополог са открити мъртви с дупки като на всички намерени скелети. При вида им останалите им колеги се изплашват и напускат мястото моментално.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

ТАЙНАТА НА ПРОДЪЛГОВАТИТЕ ЧЕРЕПИ ОТ ПАРАКАС

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.