Така ще изглежда светът през 2030-та

pixabay.com

Светът се развива скоростно. Прогнозите на Световния икономически форум за това как ще изглежда той след 15 години са повече от изумителни.

През 2030-та година човечеството вече ще разполага с изкуствени сърца, отпечатани с 3D-принтер, живот без месо и без шопинг молове, а защо не и с космически туризъм. Тази уникална и пъстра картина рисуват експертите. Прогнозите могат да изглеждат на пръв поглед невероятни, но не и невъзможни.

В това толкова близко бъдеще няма да имаме нужда от коли. Причината е, че комуникациите и транспортът ще са невероятно евтини. Моловете ще затворят, защото всички ще пазаруваме през телефоните си. Самите мобилни устройства пък ще представляват чипове, вградени в кожата на ръката.

Здравеопазването само след 15 години няма да има нищо общо с това до момента. Нещата ще са опростени, защото машини ще изработват вътрешните ни органи и ще ги подменят безболезнено. Лекарите ще бъдат заменени от нанороботи, които ще лекуват клетките ни при всеки проблем. Лекарствата напълно ще изчезнат.

Близкото бъдеще принадлежи на вегетарианците. Месото ще бъде свалено от пиедестала, на което е поставено в момента. В наши дни един средно статистически американец изяжда 120 кг месо годишно. Австралиецът приема по 113 кг, а българинът – 53 кг. През 2030-та година обаче месото на масата ще е по-скоро изключение.

Причина за намалената употреба на месото ще е както екологична, така и икономическа. Броят на отглежданите за месо животни ще намалее, но може да заложите на пържола от стволови клетки. В момента тя се продава на цена от 1000 долара, но се очаква само за няколко години цената ѝ да падне до между три и пет долара.

2030-та година ще ни изненада и с пътувания на далечни дестинации. Все повече хора ще могат да си позволят почивка на Луната. За тези с по-скромни финанси ще се предлагат обиколни на Земята. Световният икономически форум прави дори още по-смели прогнози. Според експертите след 15 години човекът със сигурност ще успее да стигне до Марс.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Няма нищо случайно в този свят. Всичко си има цел!

Свещеното сеноте: портал към подземния свят на маите

Човекът, който попадна в 2749 година с интересен разказ за бъдещето на планетата

Кейси – видения за бъдещето, които може би вече се случват

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.