Тест с дърво: Какво е нивото ви на тревожност?

Тест с дърво, който определя нивото ви на тревожност

Дърво 1 – Ниво на тревожност: практически отсъства

Поздравления, изглежда, че се отнасяте към малкия брой хора, които не са тревожни. Вие контролирате всяка стресова ситуация, намирате начин да реагирате положително на нея и да потърсите решение на проблема.

Може би сте оптимист по природа и можете да се справите с емоциите си. Оставате спокойни пред страха, превръщайки го в източник за растеж и подобрение.

Дърво 2 – Ниво на тревожност: умерено

Не се притеснявайте, нивото ви на тревожност е достатъчно умерено, типично за повечето хора. Освен това, моментите на тревожност са нормална реакция в стресови ситуации. Те обаче могат да се развият в страхове и да причинят неприятни физически симптоми.

В такива случаи може да загубите спокойствие и да почувствате известно безпокойство заедно с преминаваща нервност, които изчезват, когато се справите със ситуацията или се отпуснете.

Дърво 3 – Ниво на тревожност: над средното

Вашият отговор за безпокойство все още не е всеобхватен, но се проявява в определени ситуации, което води до безпокойство, което може да бъде прекомерно.

Може би, в такива моменти усещате бреме на отговорност и ангажираност, което е причина за безпокойство. Емоционалният стрес може да се изрази в различни болки и дискомфорти в тялото.

Дърво 4 – Ниво на тревожност: високо

Вероятно сте много тревожни. Въпреки че моментите на умерена тревожност са съвсем нормални и характерни за повечето хора, реакцията ви към негативни събития може да бъде прекомерна и понякога губите контрол над емоциите си. Това състояние не ви позволява да се насладите напълно на положителните моменти в живота, тъй като песимизмът и постоянната тревожност водят до порочен кръг, от който е трудно да се измъкнете. Опитайте се трезво да оцените ситуацията и да разберете дали това е моментно състояние, свързано ли е с някакъв вид стресови фактори или тревожността се е превърнала в неразделна ваша спътница. Говорете с някой ваш близък, за да разгледате ситуацията отстрани и по-добре да се справите с възникналите трудности.

Дърво 5 – Ниво на тревожност: средно

Няма за какво да се притеснявате, тревожността ви е в разумни граници. Тревожността не е повтарящ се тип реакция за вас. Въпреки че има обстоятелства, които ви карат да реагирате с известна загриженост, вие успявате да го контролирате. Все още успявате да управлявате тревожните си реакции и те не застрашават качеството на живота ви, дори ако наскоро сте изпитали някои притеснения. По-притеснителното е не тревожността ви, а нивото на стрес.

Morkadis

Дърво 6 – Ниво на тревожност: някои симптоми

Често изпитвате епизодични признаци на тревожност, свързани с конкретна стресова ситуация. Не забравяйте обаче, че тревожността не винаги трябва да се възприема като нещо негативно.

Способността да бъдете гъвкави и да управлявате средните нива на тревожност е важна и помага при много житейски обстоятелства, от учене до определени професионални умения. В отношенията с другите тревожността има тенденция да намалява, след като се справите със ситуацията.

Споделете този интересен тест с дърво с вашите приятели!

източник: bukvarche.com

Вижте още:

ТЕСТ: Знаете ли какво значат тези 15 думи?

Психологически тест, който ще ви разкрие какво да очаквате в бъдеще

Този цветови тест ще разкрие каква е психическата ви възраст

Тест: Способни ли сте на убийство?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.