Типове токсични хора, от които да стоите далеч

Невинаги може да разберем, че в обкръжението ни има хора, които се преструват и не се радват истински на успехите ни. Такива токсични хора могат да замърсяват нашето енергийно поле и да ни пречат да се развиваме.

Именно затова е важно да се вглеждате в поведението на близките ви и това дали те искрено се радват на вашите постижения или по-скоро ви използват, за да получат своята лична изгода от приятелството си с вас.

Типове токсични хора, от които да стоите далеч – вижте кои са те в следващите редове:

1. Кралица на драмата

Тези хора имат особена слабост към проблемите или по-конкретно да ги създадат на някого. Те винаги се оплакват, колкото и да са добре нещата при тях. Старайте се да не прекарвате много време с тях, а и е най-добре да се държите на дистанция.

2. Хора, които никога не оценяват усилията ви

Колкото и да се стараете, те винаги ще са недоволни от това, което правите за тях. И тук не е от значение дали говорим за приятел или шеф на работното място, защото това поведение ще се наблюдава във всеки един случай в отношенията с тези хора. Старайте се да се дистанцирате от тях, защото те не ви влияят добре.

3. Негативни

Те са перманентно мрънкащи и недоволни от ситуацията. Просто не могат да се радват на нищо в живота, оставяйки си вечни песимисти. Ако общувате постоянно с такива хора, тогава риска и вие да станете такива е твърде голям.

4. Манипулативни

Този тип хора са свикнали да създават не просто интриги, а манипулирайки хората около себе си да постигат всичко, което искат. За тях няма значение дали до вчера сте били близки с тях, когато се касае за личните им интереси. За тях техните желания ще са винаги над хората около тях, а и са готови да минат през всичко само и само да постигнат целта си.

5. Искат от вас да се промените

Такива хора могат да са в обкръжението ви на колегите в работата или дори на близките ви приятели. Те не ви приемат такива, каквито сте с вашите добри и лоши страни. Каквото и да направите, то никога няма да е достатъчно в очите им.

6. Злопаметни

Morkadis

Те никога няма да простят дори и малката грешка от ваша страна, дебнейки всеки един удобен момент, за да ви напомнят за това. Това им поведение ще ви кара малко или много да живеете с постоянното усещане за вина, което ще ви пречи да се развивате. Именно затова е най-добре да намалите общуването си с такива хора, а най-добре дори и да се дистанцирате от тях.

7. Клюкари

За тях е важно да знаят всичко, а и това не им стига. Те искат след това да кажат всички пикантни новини на максимално много хора и дори не се замислят, колко лични могат да са тези тайни. Ако постоянно виждате, че някой човек от обкръжението ви злослови за друг, то бъдете сигурни за това, че във ваше отсъствие обсъжда и вас.

8. Токсични

Ако забележите, че ваш приятел ви лъже постоянно дори за малките неща, тогава това не е добър знак за вашите отношения. Можете да се опитате да поговорите с него за това, ако сте доста близки, но ако и това не помогне, тогава е най-добре да сте дистанцирате.

9. Вечно се самосъжаляват

Винаги е имало и ще има такива токсични хора, които буквално изпитват удоволствие от това да се самосъжаляват. Може да се справите с такива, като издигнете невидима стена между вас и тях, която ще спира и негативната енергия, която буквално извира от такива хора. Спрете да им обръщате внимание и просто ги игнорирайте.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Внимавайте с негативните мисли, защото от тях зависи качеството на живота ви

5 доказани психологически ефекта, които манипулират решенията ни

Можем да контролираме тежките емоции, като мислим за себе си в трето лице

Какво не е наред с човешките същества

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.