Това е Токсичната дама, която отрови лекарите, опитали да я спасят

6

31-годишната Глория Рамирес се лекувала от рак и терапията ѝ вървяла успешно до 19 февруари, когато получава тежка криза и постъпва в спешното отделение в Ривърсайд. Първите лекари, които се опитали да я спасят, се отровили от тялото на болната.

Първо медицинският екип ѝ инжектирал диазапем, но Глория се влошавала и затова лекарите ѝ правят дефибрилация. Жената обаче продължавала да реагира зле на приложените интервенции.

Правейки ѝ дефибрилация, лекарите забелязват мазна течност по цялото ѝ тяло, както и аромат, наподобяващ този на чесъна. Медицинската сестра Сюзън Кейн се опитала да вземе кръв от Глория и усетила миризма на амоняк, която се отделила по време на манипулацията.

Сестра Кейн помолила колежката си Джули Горчински да я замести, защото ѝ станало лошо. Горчински пък забелязала цветни частици в кръвта на болната и малко по-късно също ѝ става зле, като напуска болничната стая и малко след това припада.

В стаята на Рамирес влиза трето медицинско лице – Морийн Уелч, а междувременно в болницата правят евакуация на всички болни. Пет часа, след като е хоспитализирана, Глория не се подобрява, а Морийн напуска стаята, защото се почувствала замаяна.

В 20.50 минути Глория е обявена за мъртва в резултат на бъбречна недостатъчност, а общо 23 лекари и медицински сестри се възстановявали от задух, мускулни спазми и загуба на съзнание след прегледа на Рамирес.

Тялото ѝ е преместено в изолатор и вътре влизат само двама души – Ана Мария Осорио и Кърстем Валер от Окръжния здравен отдел. До този момент разболелите се служители на болницата били 35.

Специалистите взимат кръв от Рамирес на 2 метра разстояние, за да проверят дали наистина става въпрос за масово отравяне или за масова истерия.

За сестра Горчински обаче случилото се в болницата е било масово отравяне и започнало дело срещу ръководството. Тя твърдяла, че има хепатит и аваскуларна невроза, които се появили след няколкоминутен престой в стаята на Глория.

Два месеца след смъртта ѝ всички започват да я наричат Токсичната дама, а причината за случилото се все още се разяснявала.

Първият пробив се прави от лабораторията Лорънс Ливърмор. Според тях, за да облекчи болките си, Рамирес е използвала диметил сулфоксид, който има миризма на чесън и се продава под формата на гел, който би обяснил мазните следи по тялото ѝ.

Заради електричеството по време на дефибрилацията диметил сулфиксида се превръща в диматил сулфад – мощен и отровен газ, който най-вероятно е засегнал болничния екип.

Но въпреки че медицината излиза с логично обяснение за масовото натравяне в нощта на 19 февруари, Глория е погребана на изолирано място и без надгробна плоча от суеверие.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.