Това са някои от най-мистичните места в света

Подводна пирамида и кървав
водопад привличат любителите на тайнственото

Йонагуни (Япония)

Тази дестинация е подходяща за всички любители на ориенталската култура и гмуркането. На малка дълбочина на южното крайбрежие на Япония огромна пирамида е била открита съвсем случайно. Това обаче не е лесно да се види: факт е, че за това е необходимо да се потопиш в дълбочина, макар и не голяма.

Фактът, че пирамидата е създадена с участието на човека, се потвърждава от някога павиран път около паметника. Според учените пирамидата е била повече от пет хиляди години, но все още не е известно как огромният паметник се е озовал на дъното.

Кървавият водопад (Антарктида)

Снимка: pochivkablitz.bg

Не се страхувате от изключително ниски температури? В този случай трябва да посетите това уникално място на края на света. Малцина могат да останат безразлични след видяното: поток от червена вода, течаща надолу по снежнобелия склон, обещава невероятни снимки.

Всичко е заради специалните микроорганизми, с които езерото е пълно, които придават невероятен цвят на течащата вода. Според учените възрастта на езерото е близо 1,5 милиона години.

Хотел El Hotel del Salto (Колумбия)

Снимка: pochivkablitz.bg

Тези, които обичат да гъделичкат нервите си в изоставени сгради, трябва да обърнат внимание на известния хотел в Сан Антонио, но няма да можете да резервирате стая, просто защото той е затворен повече от тридесет години.

Хотелът е построен в готически стил и привличал много внимание сред представителите на долните слоеве на обществото, обаче администрацията поела контрол над ситуацията, правейки зловещата изоставена сграда градска атракция.

източник: pochivkablitz.bg

Вижте още:

Morkadis

Странджанската гробница, която уби Людмила Живкова

Антарктика – любопитни факти и загадки

Легендите и енергийната магия на Кръстова гора

Зловещите тайни на остров Енваитенет, от който хората изчезват безследно

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.