Топ 4 на най-зловещите места по света

В Топ 4 на най-зловещите места на света ще ви запознаем с тези от тях , които карат хората да настръхват от страх. Това са зловещи места, обитавани най-вероятно от духове и станали непосредствени свидетели на разиграли се невероятни трагедии.

Японската Гора Аокигахара

1

Тя се намира в планината Фуджи, Япония и се отличава с изключителна природа. Гората Аокигахара има  печалната слава на гора на самоубийците.  Според данни от 1950 година до днес около 500 човека са намерили смъртта си там, като са се самоубили чрез обесване на някое вековно дърво.

Непрекъснато растящият брой на самоубийства в Гората Аокигахара накарал властите да претърсват това зловещо място за да открият трупове. За 2002 година са открити тленните останки на 78 души, но много остават неоткрити.

Домът на фамилията Уинчестър

2

Този зловещ дом може да видите  в Сан Хосе, а той представлява комплекс с 160 стаи, в който има много лабиринти, тайни врати и тунели, както и скрити изходи.

Сградата е построена от наследничката на фамилията Уинчестър, Сара. Тя била съсипана от преждевременната смърт на дъщеричката си и на съпруга си и потърсила помощ  от екстрасенс. Той я посъветвал да построи къща, която да строи до самата си смърт, така ще успокои духовете на хората убити с тази марка оръжие.

Строежът на зловещата къща продължил цели 38 години, до самата смърт на Сара.

Шотландския мост Оувъртън

мост

Мостът Оувъртън е печално известен, като моста на кучетата самоубийци. Той се намира в шотландското имение Оувъртън и впечатлява с уникалното си строителство. Знае се, че през последните 50 години много домашни любимци са намерили смъртта си, като са избрали да сложат край на живота си, скачайки от моста в сухото корито на реката, която някога е текла там. За бройката може да се спори, едни казват, че са около 50, а други твърдят, че наброяват 500.

Костницата в Седлец в Чехия

кутна хора

Morkadis

Това зловещо място се намира в Чехия, където костите на починалите са използвани за вътрешна декорация на костницата. От 1278 година в гробищния парк до параклиса са заровени между 40000 и 70000 човека. Там са положени и костите на пострадалите от тъй наречената черна смърт, бубонната чума.

След време се налага костите да бъдат извадени и ако посетите храма днес, може да видите пирамиди от черепи, полилей от кокали и други подобни страховити декорации, които ще ви накарат да настръхнете.

инфо: chudesa.net

Вижте още: 

12 ОТ НАЙ-ЗЛОВЕЩИТЕ МЕСТА ПО СВЕТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.