Арабски принцове смятат да заселят Марс

марс

Емирът на Дубай Шейх Махамад бин Рашид ал Мактум обяви плановете си да помогне в построяването на супер футуристичен град на Марс.

„Стремим се към велики неща, така че с брат ми – Мохамад бин Зайед (президент на ОАЕ и коронован принц на Абу Даби) решихме, че Обединените арабски емирства ще се присъединят към усилията на човечеството да изпрати хора на Марс и да колонизира Червената планета“, коментира Шейх Мактум.

Построяването на града обаче няма да стане толкова бързо, колкото бързо процъфтя перлата в Персийския залив – Дубай. Името на града по план ще бъде Марс 2117 и както се разбира от названието му, той е планиран да приеме обитатели едва след 1 век.

„Това ще бъде нещо, което ще завещаем на бъдещите поколения. Имаме страстта да покорим Космоса и реализирането на тази цел е първата крачка в тази посока“. добави още емирът.

Според плановете на арабските шейхове, градът трябва да има площта на Чикаго (2 пъти по-голям от София) и население около 600 000 души, информира IDG.

Изпращането на хора на такова далечно разстояние е само първото предизвикателство, след това идват и по-големи – осигуряване на подслон, изхранване, защита от радиация и запазване на психическото здраве на бъдещите колонисти.

Космическата агенция на Обединените арабски емирства е създадена едва преди три години, но планира да изпрати орбитален апарат към Марс през 2021 година. Нацията няма собствени ракети, така че ще трябва да прибегне до услугите на Русия, NASA или някой от частните концерни като SpaceX.

инфо: actualno.com

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.