Астро: Ден на положителни промени и вътрешни трансформации

Луната е в знак Близнаци до 02:06ч на 5 май

Емоциите са по-повърхностни. Склонност към лекомислени и повърхностни постъпки и неочакваните решения. Необходимо е да има повече самоконтрол. Рутинната работа е досадна и скучна.

Да бъдете сами, сега не е добре, подходящо е за общуване с роднини или близки приятели. Много е полезно да се правят разходки и кратки пътувания. Необходим е  много чист въздух. Ако не можете да сте навън, по-често проветрявайте помещенията.

Уязвими са плещите, ръцете, пръстите на ръцете, раменете, нервната система, дробовете. От маникюр е добре да се откажете. Удачно време за провеждане на лечебни процедури с черния дроб, операции в областта на бедрото.

Лунен календар: 5 лунен ден от 08:14ч на 4 май до 08:58ч на 5 май

5-ти лунен ден е може би най-важният сред първите лунни дни, те са един вид граница, на която вътрешният свят на човек се трансформира напълно. Именно в 5-ия лунен ден се появяват първите плодове на това, което е имало смисъл и е направено в предишните дни на лунния месец.

Пети лунен ден се счита за добър и щастлив. Символът на деня е Еднорогът. Приветства се всичко, което е свързано с духовното развитие, със самоусъвършенстването. Подходящо за духовни практики или медитации, самоанализ на собствените и други действия, работа над вътрешната осъзнатост и над чистотата на мислите и желанията. Четенето на молитви и мантри може да подпомогне този процес.

Енергията на деня подхожда за активни действия. Физическото натоварване оказва добро влияние. Особено полезен ефект има и практикуването на йога. Изпълнението на асаните способства придобиването на вътрешна хармония и мир, което позволява да се постигне умиротворяване.

5-ти лунен ден е ден на кардинални трансформации, възможно е този процес да не бъде напълно комфортен за вас и в началото няма да можете да оцените обективно положителните промени, които се случват вътре и около вас. Но помнете, всичко, което се случва днес, всичко е за по-добро, това е ден на положителни промени, животът ви преминава в ново пълноводно русло. В 5-ия лунен ден е много важно да намерите хармония в себе си, да разрешите всички вътрешни противоречия и да постигнете правилния баланс на собствената си енергия.

В 5-я лунен ден е напълно нормално, ако настроението и състоянието ви не са стабилни. На сутринта може да чувствате, че ви е радостно, а по обяд вече да ви е скучно и досадно. Не се плашете от такива драстични промени. По този начин тялото се опитва да се обнови, да се отърве от излишното. Според поверието за лунния ден е добре днес да поплачете, независимо дали на сън или в действителност. Сълзите са знак за това, че душата се пречиства. Лунният ден подхожда за кръщение.

Новите дела няма да донесат успех, но могат да се довършват старите. Добре е да контролирате ума си, за да не навредите на себе си или на другите. В 5-ия лунен ден буквално всяка мисъл се материализира, така че бъдете изключително внимателни в мислите и действията си. Всички промени, които се случват през този период, не трябва да ви тревожат. Това е моментът на преход към съвсем ново ниво: по-високо, по-удобно, по-добро качество.

За уязвима зона се счита стомаха. Употребявайте само лека и прясна храна, свежи продукти, лесни за храносмилане. Препоръчват се млечни продукти. Пийте билкови чайове. Ако здравето ви пострада днес, трябва да промените нещо в себе си. Не започвайте диета, избягвайте да гладувате. Всяка храна, която постъпва в организма сега се отразява не само на тялото, но и на аурата.

Сексът трябва да бъде отпускащ и успокояващ и се смята за целебен в този лунен ден. Сложните пози е добре да се избягват.

Подстрижката може да подобри материалното състояние и цялостното благополучие. Благодарение на нея може да се освободите от депресивно състояние.

Слънчев календар – 15 слънчев ден –  Мирен, спокоен и светъл ден. Атмосферата му е проникната от хармония и любов. Днес всичко трябва да носи радост. Важно е да се настроите на вълните на доброжелателността, учтивостта и благодарността. Проявата на тези качества са важни сега повече от всякога.

източник: novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.