А вие виждате ли смартфон в ръцете на момичето от тази КАРТИНА от XIX век?

7

Държавен служител от Глазгоу забеляза смартфон в ръцете на момиче, изобразено на картина от художника Фердинанд Георг Валдмюлер от 1860-а година, пише Motherboard.

Шотландецът Питър Ръсел много внимателно е проучил платното и е забелязал, че момичето, което върви по пътечка сред природата, държи малък предмет в ръцете си. Ръсел отбелязва, че в днешно време точно така изглеждат младите хора, които не се откъсват от модерните си телефони.
„Повече ме поразява това колко много технологиите влияят на начина, по който възприемаме картините и влияят на контекста”, добавя той.

„Момичето от картината на Валдмюлер не си играе със своя iPhone X, а върви към църквата, а в ръцете си носи малък молитвеник”, разказва изпълнителният директор на австрийската арт агенция Гералд Вайнполтър.

Това не е първата картина, в която някой вижда мобилен телефон в картина, нарисувана преди векове. През август тази година наблюдателен човек забеляза, че във фреската на италианския художник Умберто Романо „Мистър Пинчън и заселването на Спрингфийлд” един от персонажите държи мобилен телефон.

8

Какво всъщност е изобразил творецът, не е ясно.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

Холивудските звезди – пътешественици във времето?

Версайската загадка – изпаднали във времето

8 доказателства, че пътуване във времето е реалност

Никола Тесла създава машина за пътуване във времето. Експериментът “Филаделфия“ го доказва

Тайните знаци на известни картини

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Анонимен 6 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.