А вие знаехте ли? Ето защо никога не е топло в самолета

pixabay.com

Мислили ли сте си по време на полет, че в самолета е твърде хладно? Някога чудили ли сте се защо няма силно отопление в самолетите? Причината е здравословна и това е само една малка особеност на летенето, от тези които съществуват, за да се спасяват животи.

Според британския „Експрес“ температурата в самолета е толкова ниска, за да може пътниците да останат будни. Да, точно така. Има огромна вероятност да припаднете по време на полет, ако е твърде топло.

Има проучвания, които търсят връзката между губещите съзнание пътници в самолетите, налягането и температурата в самолетния коридор. Според едно изследване хората много по-лесно могат да загубят съзнание по време на полет заради  т.нар. „хипоксия“, която означава недостатъчно снабдяване на клетките с кислород.

Когато кислородът е малко, човек може да припадне, а това състояние се влошава от налягането и високите температури.

За да намалят инцидентите на борда, в един момент авиокомпаниите решават да поддържат температурите малко по-ниски по време на полет.

източник: pochivka.blitz.bg

Вижте още:

Самолетите издържат на удар от светкавица: 11 факта за пътуването с тези машини

Защо прозорците на самолетите са винаги обли?

Никога не сядайте на тези места в самолета!

Най-популярните митове за самолетите

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.