„Виждаме ги навсякъде“: Украински учени твърдят, че са забелязали множество НЛО над Киев

Украински учени съобщиха, че непознатите обекти, които са наблюдавали в небето, не могат да се видят с просто око. Те се движели толкова бързо, че само специално оборудване можело да ги засече.

Учени от Главната астрономическа обсерватория на Националната академия на науките (НАН) на Украйна заявиха, че неведнъж са забелязвали неидентифицирани летящи обекти (НЛО) над Киев и региона. Изследователите са открили множество НЛО от две станции за наблюдение на метеорити в Киев и село Винаровка. Съответните данни са приведени в статия, озаглавена „Неидентифицирани въздушни явления I. Наблюдения на събития“.

„Виждаме ги навсякъде. Наблюдаваме значителен брой обекти, чиято природа е неясна“, се казва в статията.

НЛО над Киев и Винаровка. B.E. Zhilyaev et al. / аrxiv.org

Съобщава се, че са фиксирани както единични обекти, така и групи от НЛО. В същото време статията описва два различни вида неидентифицирани летящи обекти. Те били наречени „космически“ и „фантомни“.

Например в статията „космически“ се нарича светещ обект, който изглежда по-ярък от фона на небето. А „фантомен“ се нарича обект с напълно черно тяло, който поглъща падащото върху него лъчение.

НЛО над Киев. B.E. Zhilyaev et al. / аrxiv.org

В същото време учените пишат, че са фиксирали обекти, които се движат с изключително висока скорост. Те могат да бъдат открити само с помощта на специално оборудване.

„За да се разпознае събитие, са необходими четири десети от секундата. Обикновените снимки и видеоклипове също няма да фиксират НЛО. За да откриете неидентифицирано въздушно явление, трябва да настроите фино оборудването: скорост на затвора, честота на кадрите и динамичен диапазон“, се казва в статията.

„Фантомен“ обект бил фиксиран със специална камера на фона на Луната. B.E. Zhilyaev et al. / аrxiv.org

Изследователите твърдят, че са използвали цветни видеокамери с фино настроена скорост на затвора, честота на кадрите и обхват, разположени на две станции за наблюдение на метеорити. В статията не казва какви може да са тези обекти.

По-рано стана ясно, че Военноморските сили на САЩ разполагат с множество секретни видеа с НЛО, но те не могат да бъдат показани. Точният брой на видеата не е известен, няма данни и какво точно е изобразено на тях.

Morkadis

източник: actualno.com

Вижте още:

Руснак: На Луната има град, видях го!

Възможно ли е „инженери“ да са създали живота на Земята?

Защо Оумуамуа може и да е извънземен космически кораб?

Матрицата на Земята: батерии за извънземните

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.