Виж коя е твоята икона-закрилник според датата на раждане

икона

Иконата пазител на всеки от нас се определя от датата на раждане. Денят, в който сме се появили на бял свят, е съдбоносен и спрямо религията, той определя кой ще бъде нашият ангел пазител.

Ако искате да сте щастливи и всичко в живота ви да върви като по вода, вижте кой светец ви закриля. След това скоростно се сдобийте с негова икона. Когато тя е в дома ви, трудностите ще ви заобикалят отдалеч.

Ето коя е вашата икона-закрилница според датата, в която сте родени.

22 декември – 20 януари. Св. Силвестър и Серафим

Освен това е добре да се сдобиете и с православната икона на Божията майка. Пред иконите отправяйте молитвите за честност, истина, сърдечна радост и любов към всичко и всеки. Те ще ви помогнат в изконния човешки стремеж за духовното и физическото изцеление.

21 януари – 20 февруари. Св. Кирил и Атанасий

Както и при редица други, те са най-мощни заедно с икона на Божията Майка.

21 февруари – 20 март. Милентий от Антиохия и Свети Алексий

Ангели-пазители на родените през този период са Милентий от Антиохия и Свети Алексий. Иконата на Иберийската Богородица се смята за иконата-пазителка. Образът ѝ дава шанс на хората да се покаят за греховете си. Смята се, че тя помага на хора с умствени и телесни заболявания.

21 Март – 20 май. Евангелист Йоан, Свети Стефан и Тамара

Иконата Споручница грешних, като и техните ангели-пазители – евангелист Йоан, Свети Стефан и Тамара. Хората се обръщат към тази икона, когато търсят духовно прозрение, начин да се отърват от мъките и тежките заболявания.

21 май – 21 юни. Светиите Алексей и Константин

Родените през този период се покровителстват от светиите Алексей и Константин. В дома си трябва да имат иконите на Божията майка, Взискание мертвих и Ноемалима купина.

22 юни – 22 юли. Св. Кирил е техен защитник

Morkadis

Най-ползотворни са молитвите пред него и пред Божията Майка. Тя помага при търсенето на решения в трудни моменти, както и излекуването на болести. Иконата ѝ се поставя и в детската стая – така Божията майка се грижи за бебето.

23 юли – 23 август. Илия Пророкът и Свети Николай

Те пазят родените в този период. Иконата за закрила на благословената Богородица пък е тяхна пазителка. Тя пази от болести и злини и носи благодат.

24 август – 23 септември. Светиите Александър, Йоан и Павел

Молбите си трябва да отправят пред икона Страст на Покровителя.

24 Септември – 23 октомври. Свети Сергей

Техен закрилник е иконата на патрона на Въздвижение на Светия кръст.

24 октомври – 22 ноември. Богородица

Всяка икона на Йерусалимската Божия Майка и Скоропослушница защитава хората, родени в периода. Ангел-пазител на тези хора е Свети Павел.

23 ноември – 21 декември. Светиите Николай, Сава и Варвара

Техни закрилници са иконите на Богородица и Знамение се считат за закрилници.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Какъв е ключът на името ти и какво казва той за теб

Имената, които носят тежка съдба на притежателите си

Дънов ни съветва как да кръстим децата си, за да са щастливи! Вижте тайните на имената!

Легендите за църквата в село Добърско

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.