Всеки девети американец предпочита да се лекува с молитва

 молитва

Мащабно социално проучване показа, че един на всеки девет американци се е опитвал да излекува себе си или друг човек от заболяване чрез молитва и полагане на ръце, все по-често отказвайки да използват лекарства или лечебни терапии, казва учен в статия за Journal of Religion and Health, цитиран от агенция Фокус. „Най-изненадващото откритие е, че около една четвърт от американците практикуват полагане на ръце (християнски ритуал на изцеление), а всеки пети от тях го е правил многократно. Освен самата вяра в Бог, можем да кажем, че лечебната молитва е най-честата проява на вяра в САЩ“, казва Джеф Левин от университета Бейлър в Уейко (САЩ).

Левин стига до това заключение, след като анализирал резултатите от социално-религиозно проучване, което било проведено съвместно с Галъп през 2010 година. Общо в проекта са взели участие над 1,7 хиляди доброволци, които се съгласили да разкажат на учените за своите религиозни вярвания.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.