В глаголицата са скрити кодове на древния език Ватан

Инженерът Таньо Танев и атомният физик Ангел Манев станаха известни с няколко свои изследвания за „Археометричната музика”, която следва божествените тоналности, свързани с езика, съобщава Портал12. Друго тяхно изследване касае свещената геометрия в Кръглата църква в Преслав и значението на „тракийските гробници” като храмове на посветените.

Ангел Манев е асистент в Института за космически изследвания към БАН, а Таньо Танев има приноси в областта на космическото приборостроене.

Двамата изследователи не обичат да дават интервюта, защото смятат, че думите им се изопачават и след дълги увещания г-н Танев се съгласява да отговори на въпросите ми.

Глаголицата е свещената азбука, защото всъщност е съгласувана с т.нар. „ватанска азбука”, която има скрит подтекст. Има строги правила в конструкцията на глаголицата. На тази азбука не могат да се пишат тривиални писмена.

инфо: portal12.bg

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.