Гимнастика за мозъка — забавен тест + отговори

pixabay.com

Упражненията за мозъка са също толкова важни, както физическите упражнения. За целта опитайте да отговорите възможно най-бързо (първия отговор, който ви дойде на ум) на този забавен тест, без да поглеждате към отговорите. Насладете се!

1. Какво слагаме в тостера?

2. Какво пият кравите?

3. Ако червената къща е изградена от червени тухли, синята къща от сини тухли, розовата къща от розови тухли, а черната къща от черни тухли, от какво е изградена зелената къща?

4. Преди 20 години два самолета лети над Германия. Имайки предвид, че по това време се води война, Германия е разделена на Западна и Източна Германия. По време на полета, два от самолетите се развалят. Пилотите предприемат процедура по аварийно кацане. Въпреки това, самолетите се запалват и разбиват точно в средата между Източна и Западна Германия. Къде ще погребете оцелелите – Източна, Западна Германия или в „ничията земя“?

5. Без да използвате калкулатор! Шофирате автобус от Лондон до Милфорд Хевън в Уелс. В Лондон в автобуса се качват 17 души. В Рийдинг 6 души слизат от автобуса и се качват 9. В Суиндън слизат 2 и се качват 4. В Кардиф слизат 11 души, а се качват 16. В Суанси слизат 3 и се качват 5. На последната спирка слизат 6 души и се качват трима. В крайна сметка пристигате в Милфорд Хевън. Как е името на шофьора на автобуса?

По-долу ще намерите отговорите на въпросите. Не продължавайте, освен ако нямате нужда от помощ или проверка.

pixabay.com

Отговори:

1. Отговорът е – хляб. Ако сте посочили „тост“ или каквото и да е друго, различно от хляб, то вашият отговор е грешен.

2. Кравите пият вода. Ако сте посочили „мляко“ или каквото и да е друго, различно от вода, то вашият отговор е грешен.

3. Зелената къща е направена от стъкло. Ако сте посочили „зелени тухли“ или каквото и да е друго, различно от стъкло, то вашият отговор е грешен.

4. Вие не погребвате оцелелите. Всеки друг отговор е грешен.

5. В началото на въпроса пише, че вие сте шофьорът на автобуса.

Morkadis

източник: lifestyle.framar.bg

Вижте още:

Задачата на Лев Толстой, която ще провери начина ви на мислене

Елементарната задача, която затруднява повечето студенти от Харвард

88% от хората отговарят грешно на тази задача

Това е най-обсъжданата задача в интернет. Можете ли да я решите?

Ако обичате да ни четете, можете да ни подкрепите като купите продукт от нашия магазин ТУК

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.