Градовете с най-много сняг в света

Зимата не е това, което беше в някои географски ширини, засегнати от глобалното затопляне. Не и в тези градове. Това са 10-те големи градове (разгледани са само такива с население над 100 000 души), където падат най-сериозни снеговалежи в света. Всички градове в топ 10 са в САЩ, Канада и Япония.

Вижте ги:

10. Бъфало, САЩ – 241 см на година

1

Зимата в Бъфало е дълга и тежка. Градът се намира близо до езерото Ери. Тук често има силни виелици. Местните жители са свикнали да им се налага да търсят автомобилите си, затрупани от сняг.

9. Роучестър, САЩ – 251 см на година

2

Градът се намира близо до канадската граница, на юг от езеро Онтарио. През 1977 година тук е вилняла буря, запомнена от историята като Голямата снежна буря. Тя продължила от 29 януари до 1 февруари. На града са били необходими 2 седмици, за да се върне към нормален начин на живот.

8. Акита, Япония – 271 см на година

3

Акита има население от около 320 000 души. Известен е с крепостта Акита, построена през 733 година пр. Хр. Най-много сняг вали през първите два месеца на годината. За януари средният снеговалеж е 137 см, а за февруари 106 см.  В 66% от дните в годината вали или сняг, или дъжд.

7. Сагуини, Канада – 312 см на година

Градът се е образувал от обединение на 4 по-малки града. Има население от над 144 000 души, които говорят френски като основен език. Тъй като се намира близо до река и езеро, е един от малкото райони в тази част на Канада, където е можело да се заселят хора.

6. Сиракуз, САЩ – 315 см на година

Университетското градче се намира в щата Ню Йорк, близо до езерата Онтарио и Онондага. Градът има население от над 144 000 души, а в целия район на метрополиса населението е 662 000 души.

5. Квебек, Канада – 315 см на година

Morkadis

4

Това е един от най-старите градове в Северна Америка. Тук има годишен зимен фестивал. Градът предлага и чудесна френско-канадска кухня.

4. Сейнт Джонс, Канада 332 см

5

Намира се в провинция Нюфаундленд и Лабрадор. 400 години преди европейските заселници викингите били първите, които преминали Северния Атлантически океан и достигнали провинцията. Те не се заселили, може би заради прекаления студ и сняг.

3. Тояма, Япония – 363 см на година

9

Може би сте виждали снимки от пътищата на Тояма, където шосето е идеално изчистено, като коридор между две огромни купища сняг. Те са много популярни в интернет. Тояма е столица на префектура Тояай. Има 416 000 души население. Намира се близо до залива Тояма.

2. Сапоро, Япония – 485 см на година

10

Това е най-големият град в класацията, с населението от почти 2 млн. души. И тук има годишен зимен фестивал, който посреща туристи от цял свят. Пивоварната на Сапоро също е сред най-посещаваните атракции.

1. Аомири, Япония – 792 см на година

11

Намира се на голяма  надморска височина в планината Хакода, между залива Аомори и залива Мацу. Градът обикновено е обгърнат от гъста мъгла и снеговалежи, има кратко и хладно лято. Ветровете образуват големи снежни навявания, които местните оприличават на снежни чудовища.

инфо: profit.bg

Вижте още: 

ДЪРЖАВИТЕ, В КОИТО ЖИВОТЪТ НА ЖЕНИТЕ Е НАЙ-ТЕЖЪК

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.