Дали Ал Капоне е бил преследван от духа на своя жертва в последните години от живота си?

Ал Капоне е бил прочут американски гангстер с многомилионна империя в Чикаго. Той държал различни незаконни бизнеси, които били свързани с проституция, хазарт, и рекет. В разгара на силите си той е имал над 1000 въоръжени мъже в своя служба, както и половината полиция на Чикаго, която е била подкупена от него. И все пак в последните си години, той се превърнал в уплашено и треперещо жалко подобие на човек, което крещяло всяка нощ „Джими“ да го остави намира. Дали Ал Капоне е страдал от психични заболявания в последните си години от живота или е бил преследван от духа своя нещастна жертва?

Алфонс Габриел „Ал“ Капоне (1899 г. – 1947 г.) е роден в Бруклин, Ню Йорк и е бил син на едни от последните италиански имигранти. Влизането му в престъпният живот започва, когато той се премества в Чикаго и се сприятелява с бодигарда Джони Торио, който бил ръководител на престъпна банда, която незаконно доставяла алкохол по време на Сухият режим в САЩ. Не минало много време и Ал Капоне започнал своя престъпен живот. До 26 годишна възраст той станал шеф на престъпна организация, която имала както политическа така и правна защита. Той използвал подкупи, сплашвания, побоища и убийства за да си гарантира, че бизнесът му с производството и пласирането на нелегален алкохол ще е успешен. Ал Капоне остава почти недокоснат от закона до момента на жестокото клане на Свети Валентин извършено над съперничеща му банда, което накарало влиятелни граждани да поискат действия от страна на правителството.

Клането на Свети Валентин

До началото на 1929 г. Капоне доминирал над незаконната търговия с алкохол в Чикаго. Но друга престъпна банда известна като „Северната банда“ се опитвала да захапе парче от печелившият му бизнес. Сред тях бил и дългогодишният конкурент на Капоне – Бъгс Моран. Тогава Капоне решава, че Моран е върде голяма заплаха и трябва да бъде премахнат.

Сутринта на 14 февруари 1929 г. мъже от бандата на Капоне се преобличат като полицаи и правят фалшива акция срещу „Северната банда“. Псевдо полицаите арестуват 7 мъже, като ги строяват до стената и след това ги покосяват с картечници. Моран бил предупреден преди клането и успява да избяга. Снимките разпространени от медиите шокират обществото и накърняват репутацията на Капоне сред неговите политически съюзници, и така било взето най-накрая решението за предприемането на действия срещу беззаконието на Капоне.

Без доказателства обаче, които да свържат Капоне с това клане е трябвало да бъдат повдигнати други обвинения срещу него. Така през май 1929 г. гангстера е арестуван за незаконно притежание на пистолет по време на едно от пътуванията си до Филаделфия и е осъден на затвор в щата.

Килията на Ал Капоне. Снимка: pixabay.com

Ал Капоне преследван от „Джими“

Връзките на Капоне му гарантирали медицинско обслужване и качествени грижи в затвора. Докато другите затворници били почти голи в бетонни килии с обикновено легло, килията на Капоне е била снабдена с най-изтънчени мебели, била украсена с картини, а също така имал и радио. Но луксозната му килия не направила по-удобно пребиваването му в затвора. Минало доста време преди грубият и труден престъпник да се превърне в хленчещ и мекушав човек, който крещял исторично нощем на „Джими“ да го остави на мира.

Много хора вярват, че „Джими“ е бил призракът на една от жертвите на Ал Капоне, която го измъчвала нощ след нощ. Всъщност една от седемте жертви от клането на Свети Валентин се казвала Джеймс („Джими“) Кларк, който бил и зет на Бъгс Моран.

Мъченията за Капоне започнали след като той бил преместен в легендарният затвор Алкатраз в Атланта да излежава още 11 годишна присъда. През 1931 г. той се обажда на медиума Алис Брит, за да се опита да разбере какво иска „Джими“. Очевидно обаче, Брит не успява и Капоне продължава да бъде тероризиран. Други обаче посочват по-научно обяснение за мъките на гангстера.

Сифилис трови ума на Ал Капоне

На около 20-годишна възраст Ал Капоне работил като охрана в бардак, където се заразил със сифилис. Той никога не е търсил лечение, което позволило на болестта да премине в невросифилис, което води до деменция. След като излежава шест и половина години в затвора, Капоне е освободен през 1939 г. и настанен в психиатрична болница в Балтимор, където остава три години.

Здравословното състояние на гангстера се влошава и до 1946 г. неговият лекар и психиатър от Балтимор, след като му извършил редица прегледи стигнал до заключението, че Капоне има умствената способност на 12 – годишно дете. На 25 януари 1947 г. Ал Капоне умира от сърдечен удар. Погребан е в гробището на планината Кармел в Хилсайд, Илинойс.

Morkadis

Никой всъщност не знае, защо Капоне непрекъснато вика на „Джими“ в последните си години. Макар че мнозина са убедени, че това е призракът на неговата нещастна жертва Джеймс Кларк, други твърдят, че вината за престъпленията му, съчетана с влошаващото му се психично здраве са довели до мъките му от неизвестният „Джими“, който останал с него до последните му дни.

източник: drevnite.com

Вижте още:

Проклятие преследва атентаторите от „Света Неделя“

Блок в Бургас обладан от зли сили?

Предмети, обладани от духове

Признаци, че къщата е обитавана от дух

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.