Движението и стойката ви могат да повлияят на настроението ви, дори и без да го знаете

pixabay.com

Знаете ли, че промяната в походката или стойката ви всъщност може да ви направи по-щастливи, пита APlus?

Истина е – науката твърди, че движението на тялото ни може да повлияе на настроението и емоциите ни.

На първо време, действията говорят сами за себе си. Ако се държите като щастливи, скачайки от радост или ръкомахайки с юмрук във въздуха, това всъщност помага да се почувствате по-щастливи. Не забравяйте и да ходите сякаш сте щастливи, бодрата крачка и изправените рамене също са важни. Усмивката, разбира се, е задължителна. Понякога една хубава усмихната физиономия е всичко, което ни трябва, за да сме щастливи. Положителните лицеви гримаси повишават позитивното настроение.

А смехът, този лечител, е от огромно значение. Гледайте някое забавно видео в интернет или комедиен сериал по телевизията. Честият смях подобрява настроението, намалява кръвното и лошия холестерол, укрепва имунната система, понижава хормоните на стреса и какво ли още не.

Стойката ви не е само за пред хората, тя е важна и за вас. Изпънете се добре и се почувствайте стабилни и сигурни. Това ще повиши усещането за сила, търпимостта на болка, желанието за дръзки действия и нивото на тестостерон. На свой ред ще намалите стреса и притеснението, както и хормона на стреса кортизол. Ако седите изправени на стола, това ви дава увереност.

Физическата активност е незаменима, движете се постоянно, за да преборите депресията, гнева, объркването и негативните мисли. Една серия от 30 минути във фитнес залата ще преодолее стреса и ще изгони лошите мисли. При физическа активност телата ни произвеждат ендорфин, който е естественото болкоуспокояващо на организма ни.

Истината е, че възрастта е без значение. Дори старите хора могат да изпитат физически и конгитивни ползи от упражненията. Ако пък искате да сте по-активни, докато спортувате, пуснете си музика. Слушането на една музика от група хора пък ги сплотява и им позволява да повишат физическата си издръжливост.

Не забравяйте да излизате и навън. Дори само пет минути упражнения в парка или разходка в планината ще подобят психическото ви здраве. Сред природата ще се почувствате заредени с енергия и положителни мисли и ще отхвърлите напрежението и депресията.

И така, какво чакате, раздвижете се!

източник: obekti.bg

Вижте още:

Храни, които могат да променят настроението ви

Мудрата на екстаза – подобрява настроението и премахва депресии

Как да се справим с лошото настроение според Петър Димков

5 психологически трика, които побеждават мрачното настроение

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.