Депресията ще може да се предсказва години преди появата ѝ

депресия

Американски учени са установили област в мозъка, по която може да се предскаже развитието на депресия години преди появата на първите ѝ симптоми.

Експертите от Duke University откирили, че т.нар. амигдала може да помогне да се предвиди до каква степен човек може да се справи със стреса. Измервайки активността на тази област, която служи за разпознаването и реакцията при опасност, лекарят може да предвиди ще стане ли пациентът му жертва на депресия или тревожни състояния в следствие на някакви травматични събития в живота му.


Рискът от развитието на депресия с помощта на този метод на диагностика може да стане четири години преди появата на първите симптоми, пише в доклада, публикуван в сп. Neuron. Резултатите на американските учени могат да поставят основата на нови начини за лечение на депресията и тревожните състояние, а така също и на профилактиката.

Много често хората получават помощ при лечението на депресията и тревожните състояния, когато тези разстройства са преминали в хроничен стадий. През това време вече са се натрупали сериозни проблеми с общуването му с близките и едва тогава те търсят специализирана помощ.

Притежавайки такъв мозъчен маркер, пациентът има възможността да потърси помощ навреме, още преди психическото разстройство да се отрази отрицателно на живота му.

инфо: interest.actualno.com

Вижте още:

ФИЗИК: МИСЛИТЕ МОГАТ ДА КОНТРОЛИРАТ ЕНЕРГИЯТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.