Децата на Политбюро: Къде са те днес

4

Мнозина от червените принцове и принцеси пропадат след 1989 г., но някои се адаптират бързо

Въпреки специалните грижи, полагани за тях от най-ранна възраст, глезените деца на най-висшата номенклатура на БКП невинаги намират добра реализация в живота, показва разследване на „168 часа“.

Някои загиват млади под влияние на алкохол, а други, несвикнали да се борят сами в живота, в демократично време остават без работа. Но не са малко и тези, които се адаптират и развиват успешен бизнес.

Синът на Тодор Живков – Владимир, който страни от прожекторите през целия период на прехода, няма кой знае каква професионална кариера. В края на 80-те години той е започнал работа в асамблеята „Знаме на мира“, която спря да се провежда след 1989 г. Дирите му до 1994 г., когато започват процесите срещу баща му, се губят. Тогава регистрира фирма „Зардос-Владимир Живков“ ЕТ, но е прекратила дейността си през 2012 г. Компанията се е занимавала с търговия на дребно с парфюмерийни, козметични изделия и тоалетни принадлежности и се е помещавала на емблематичната софийска улица „Велико Търново“ №1.

Според хора от обкръжението му от дълги години синът на Тато не е добре с краката и затова рядко излиза от вилата си на ул. „Секвоя“ в столичния кв. „Бояна“.

Евгения Живкова, която е дъщеря на друг член на Политбюро – Людмила Живкова, е добре позната на българското общество. Тя направи кариера на дизайнер на модни облекла, а също и политическа. Беше няколко мандата депутат от БСП, макар и да не е член на партията.

Винаги е влизала в листата като част от гражданската квота. Като младо момиче тя била обградена от приятелки, които също са били деца или внучки на членове на Политбюро. Евгения била неразделна с дъщерята на Пенчо Кубадински – Боряна, и Бояна Българанова, чийто дядо е Боян Българанов.

Синът му и баща на Бояна – Любомир, почина. До 10 ноември 1989 г. е бил директор на държавно предприятие.
Другата приятелка на Евгения Живкова – Боряна Кубадинска, е адвокат и има и собствена кантора. Освен това е участвала в няколко фирми за продуцентска, рекламна дейност и хотелиерство заедно с племеницата си и съдружници индийци.

Брат й Пламен Кубадински първо започва с партийна кариера в БКП като секретар на Ленинския районен комитет на БКП в София. След това се ориентира към строителство, проектиране и бизнес за производство и търговия с промишлени и хранителни стоки, ресторантьорство и хотелиерство. Той е съсобственик на фирма „Арх арт“ и „Максим 1996“, показва справка в Търговския регистър. Пламен Кубадински е и един от собствениците на ресторант „Кипарис“, пред който беше пребит журналистът Огнян Стефанов.

Въпреки гръмкото си име синът на Андрей Луканов – Карло, от един месец е безработен. Но не се е регистрирал в бюрото по труда, защото получава хонорари, превеждайки на парче документи от руски език.

инфо: 168chasa.bg

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.